Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odlade cannabis i sin lägenhet och tvättade pengar via banken

En man i 25-årsåldern från Sundsvall har dömts för penningtvätt, narkotikabrott och dopningsbrott. Han ska genomgå flera olika behandlingar och betala tillbaka pengarna till en kvinna som lurades via ett kapat facebookkonto.

Annons

Mannen är tidigare dömd för smuggling, barnpornografibrott och hot mot tjänsteman. Senaste domen renderade i fängelse i drygt ett år. Han har ett spelmissbruk och lider av psykisk ohälsa.

Nu har han dömts på nytt. Denna gång gäller det penningtvätt, narkotikabrott och dopningsbrott. I sin lägenhet odlade mannen 25 cannabisplantor, vilket motsvarar 1 286 gram cannabis.

Bilden på cannabisplantorna har ingenting med den nu aktuella domen att göra.

En kvinna blev via Facebook lurad att uppge sina bankinloggningsuppgifter och upptäckte kort därpå att hennes konto länsats på 110 000 kronor. Pengarna hade förts över till ett konto registrerat på den nu dömde mannen. I domen framgår att han upplåtit sitt bankkonto till okända personer. När pengarna fanns på hans konto passade han dem vidare till andra personers konton och tog ut en del i kontanter.

Sundsvalls tingsrätt dömer mannen till skyddstillsyn. Han ska även genomföra ett behandlingsprogram i syfte att avhålla sig från fortsatt kriminalitet som frivården håller i. Dessutom ska han vid anmodan genom drogprover kunna uppvisa att han håller sig drogfri samt genomgå behandling för sitt spelmissbruk och öppen psykiatrisk behandling.

Kvinnan som fick sitt konto länsat får ett skadestånd på den summa hon blev av med.

FLER NYHETER:

"Sidsjömannen" överföll kvinnor i Sundsvall – fick 40 000 kronor i samband med utvisningen

För Plus-kunder: Tv-stjärnan Fredrik Wikingsson gör prao på ST – se sändningen från Norra berget

För Plus-kunder: Fotbollstjejen Alva bloggar om sina ätstörningar: "Man ska inte skämmas"

Mer läsning

Annons