Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordningsvakt stoppade rattfull krogbesökare

/

Först nekades mannen att besöka en krog, ordningsvakten ansåg att mannen var för berusad. Kort efteråt ska han ha återvänt bakom ratten i en bil.

Annons

Vid 16-tiden den 13 juni hindrades mannen att komma in på en krog i centrala Sundsvall. Ordningsvakten på krogen ansåg att mannen, en tidigare företagare i Sundsvall, var för berusad.

Mannen ska då ha promenerat från platsen men efter en dryg halvtimme såg vakten mannen komma körande i en mustang. När mannen parkerat gick vakten fram till bilen och pratade med föraren, vakten lade också märke till att bilens ägare satt i passagerarsätet fram.

Den misstänkte ska ha hävdat att han inte hade druckit men när han körde iväg med bilen larmade vakten polis. Vakten hann se mannen köra förbi ytterligare en gång. När mannen kom tillbaka och parkerade utanför krogen vid 17-tiden larmade vakten polis igen och såg till att hålla koll på mannen till dess att polisen anlände.

Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri, han hade drygt en promille alkohol i blodet vid kontroll. Den misstänkte har förnekat brott och sagt att det inte alls var han som körde utan att han åkte med i bilen som passagerare.

Mer läsning

Annons