Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju månaders fängelse för blöt skotjuv

Den 32-årige tjuven blev blöt om fötterna så han stal ett par skor och lämnade sina egna kvar. Nu döms han till sju månaders fängelse för bland annat skostölden och en rad andra brott.

Annons

Mannen från Sundsvall förekommer under 28 avsnitt i belastningsregistret och avtjänade så sent som förra hösten ett fängelsestraff för stöld. Det hindrade inte honom från att snabbt inpå begå nya brott.

I början av sommaren trängde han sig in i en bostad i Liden och stal bland annat ett porslinsägg, en router och nycklar. En hundförare lyckades spåra mannen som hittades liggandes i en slänt med stöldgodset omkring sig. Nu döms han för brottet som rubriceras som grov stöld samt för tillgrepp av fortskaffningsmedel sedan han stulit en bil.

Han döms också för två andra stölder. En regnig dag i juni tog han sig in i ett omklädningsrum på en lunchrestaurang och stal ett par skor. Sina egna blöta skor lämnade han kvar.

I förhör har mannen själv sagt att han i flera fall inte har något minne av brotten, då han varit påverkad av narkotika. Skostölden minns han dock men uppger att det var en win win-situation då hans kvarlämnade skor dels var mer värda än de han stal, och dels skulle ha hunnit torka lagom tills målsäganden behövde dem. Något han anser överensstämmer med sin buddhistiska syn på att man delar med sig av allt.

32-åringen ska stanna kvar i häkte till dess att fängelsedomen vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons