Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar på latsidan i sommar – få inbrott anmälda

/

Inbrottstjuvarna tycks ha legat på latsidan i sommar.
Under juni och juli anmäldes bara sex bostadsinbrott i Sundsvall - en rejäl minskning jämfört med tidigare somrar.

Annons

Det var i fjol höst som Västernorrland, med flera andra län, drabbades av en stor inbrottsvåg. Det fick polismyndigheterna i norra Sverige och Stockholm att i februari inleda ett samarbete under namnet Operation Frost. Satsningen slog väl ut och i maj avslutades operationen, men de arbetssätt man jobbade efter lever kvar - och ger resultat. Där ingår bland annat bättre brottsplatsundersökningar och fler fordonskontroller.

Färska siffror från Brottsförebyggande rådet, Brå, visar att det bara anmäldes sex bostadsinbrott i Sundsvall under juni och juli i år. En siffra som går att jämföra med 40 stycken under samma period i fjol, och 15 året före det.

– De där sex inbrotten är nästan helt säkert utförda av våra lokala förmågor. Vi har en viss mängd inbrott även utan ligor, säger Börje Öhman, kommunikationschef vid polisen region Nord.

Enligt tidningen Hem & hyra går Sundsvall mot strömmen. I hela landet har nämligen inbrotten ökat den här sommaren och särskilt påtagligt har det varit i Stockholm, skriver de.

Mer läsning

Annons