Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordutredningen fortsätter utanför Avestastort område avpärrat - polisen håller förhör

En livlös man hittades av allmänheten i skogen norr om Kolarbo i Avesta kommun på måndagen. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Annons

Den 50-årige mannen hittades död under eftermiddagen av allmänheten. Enligt polisen ska kroppen ha hittats ute i skogen.

– Det är långt ut i skogen, norr om Kolarbo, säger polisens vakthavande befäl Jörgen Hansen.

Polisen spärrade av ett stort område i skogen under kvällen.

Ett stort område spärrades av och två teknikerbussar befann sig under kvällen i skogen då platsen undersöktes. Vid midnatt var fortfarande en teknikerbuss kvar på platsen och en bil ska enligt tidningens medarbetare på plats ha påträffats och beslagtagits.

Polisen undersökte platsen och ville under kvällen inte uttala sig om någon eventuell brottsmisstanke innan undersökningen var färdig. Men strax efter klockan 01 berättar nattens vakthavande befäl, Roland Nerpin, att en förundersökning gällande mord är inledd.

Två teknikerbussar befann sig på platsen under kvällen och en bil har bärgats från platsen.

– Jag kan bekräfta uppgifterna att en död person har anträffats. En förundersökning är inledd gällande mord. Förundersökningen ligger på polisen i nuläget, förundersökningsledare är länskriminaljouren i Bergslagen. Med anledning av det kan jag inte uttala mig mer nu, säger Roland Nerpin.

Den 50-årige mannens anhöriga är underrättade.

Mer läsning

Annons