Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad oro och fler sjukskrivningar hos polisen

/
  • Carina Ytterström, ordförande i polisförbundet region Nord, och Henrik Mähler, sektionsordförande vid fackförbundet ST inom Polisen, upplever att många polisanställda är missnöjda och känner oro på grund av den stora omorganisationen.

Ett halvår har förflutit sedan 21 polismyndigheter blev en.
Nu jäser missnöjet bland många polisanställda.
– Just nu känns det inte alls bra, säger Carina Ytterström, ordförande i Polisförbundet region Nord.

Annons

Ett syfte med den stora omorganisationen var att polisen skulle komma närmare medborgarna. Nu vittnar anställda om ökad distans både utåt och inom organisationen.

– Vi upplever att det blivit mer toppstyrt även om man gjort förändringarna med goda intentioner. Mycket ska gå ner till Stockholm innan det fattas ett beslut, säger Carina Ytterström.

Hon hade hoppats på mera av den största omorganisationen av svensk polis på 50 år.

– Jag trodde verkligen på det här och kanske blir det bra i slutet, förändringsarbete tar ju tid, men just nu känns det inte så bra. Jag tycker att man börjat i fel ände. Fokus har varit på att tillsätta chefer i stället för att se till vilken verksamhet vi behöver och hur vi får arbetet att fungera, säger Carina Ytterström.

Henrik Mähler, sektionsordförande vid fackförbundet ST inom Polisen, håller med.

– Just nu är det väldigt grötigt. Förändringen var nödvändig men många lever som i ett vakuum eftersom det är så mycket som inte är klart. Vi lever delvis i en tillfällig organisation nu, säger Henrik Mähler.

Än återstår mycket förändringsarbete, bland annat ska länskommunikationscentraler, LKC, som i dag finns i varje län ersättas av regionala ledningscentraler.

Hela region Nord, 52 procent av Sveriges yta, ska samlas under en regional ledningscentral, RLC, i Umeå.

– Det är den absolut största oron i vår region just nu. Man har så bråttom att genomföra det för att det bestämts att det ska vara klart i maj 2016. Jag skulle önska att man kunde ge det lite mera tid och se till att alla system fungerar tillsammans först. Nu söker sig folk bort från länskommunikationscentralen och de signaler jag fått är att de hellre söker sig till Uppsala och Stockholm än till Umeå, säger Carina Ytterström.

Oron är stor bland de civilanställda.

– Poliser har en säkrare anställning än civilanställda. Man har sagt att alla ska finnas kvar men en del av de medlemmar jag representerar är rädda att deras jobb kommer att hamna i Umeå då nuvarande LKC försvinner. Oron för hur det ska bli i framtiden gör att vi ser en viss personalflykt, säger Henrik Mähler.

Bland de civilanställda har också bristen på personal orsakat kraftiga arbetsmiljöproblem.

– Man har inte återanställt personal på den civila sidan i syfte att vara mer flexibel under omställningsarbetet och därför gått kort om folk. Det har orsakat stora arbetsmiljöproblem och ökat antalet sjukskrivningar, säger Henrik Mähler.

Personalbristen har fått konsekvenser.

– Vi befinner oss i en krissituation och nu har vi ställt krav på att varje sjukskrivning på grund av överbelastning ska anses som en allvarlig arbetsskada, säger Henrik Mähler.

Det innebär att sjukskrivningarna också ska anmälas till Arbetsmiljöverket.

Arbetsgivaren har nu gått med på att man får ta in vikarier eller tillfällig personal.

I slutet av juni skickades en skrivelse till Rikspolischefen Dan Eliasson från Polisförbundets regionalt sammankallande huvudskyddsombud. I skrivelsen påpekar skyddsombuden bland annat att man håller på att tappa förtroende för den nationella polisledningens förutsättningar att genomföra omorganisationen på ett acceptabelt sätt ur arbetsmiljöhänseende. Skyddsombunden säger att det systematiska arbetsmiljöarbetet inte fungerar.

Under tiden fortsätter arbetet med omorganisationen av polisen över hela landet. Bland annat återstår en rad chefstillsättingar i den nya organisationen som inte är klara än.

– Nu ska bland annat yttre befäl och förundersökningsledare tillsättas, det rör mellan 150 och 180 tjänster i region Nord. Meningen är att det arbetet ska bli klart under 2015, säger Carina Ytterström.

Mer läsning

Annons