Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En person omkom i frontalkrock

/

En 70-årig man från Alnö dog efter en frontalkrock mellan en lastbil och en personbil på E4 mellan Docksta och Ullånger på fredagseftermiddagen. En yngre kvinna från Sundsvall vårdas på intensiven.

Annons

"Tyvärr avled en person i samband med den tragiska olyckan efter E4:an. Tankarna går till de anhöriga." skrev polisen på sin hemsida på fredagskvällen.

Fem personer, några av dem med släktband, var inblandade i olyckan, skriver allehanda.se.

I personbilen färdades en äldre man och hans hustru samt en kvinna och en man i 20-årsåldern. De var, enligt uppgift, på väg till en sommarstuga när deras bil troligen kom över på fel sida av vägen och frontalkrockade med lastbilen. Flera av dem klämdes fast i bilen.

Den äldre mannen avled på platsen. Hans hustru fördes till Sundsvalls sjukhus. Sjukhuset uppgav senare på kvällen att den 70-åriga kvinnan hade bröstkorgsskador. Hur allvarliga de var var okänt, men hon skulle kvarstanna för observation.

De yngre personerna, som är bosatta i Sundsvall, fördes till sjukhuset i Örnsköldsvik som på fredagskvällen uppgav att kvinnan vårdades på intensivvårdsavdelningen med allvarliga skador och att mannen hade moderata skador, som beskrivs som något lindrigare. Kvinnan är 21 år och mannen har fyllt 19.

Läget för de skadade har av sjukvården angetts som stabilt, skriver polisen på sin hemsida.

Lastbilschauffören fördes också med ambulans till sjukhus. Han var svårt chockad, men i övrigt uppgavs han inte ha några skador.

Flera personer från specialistsjuksköterskeprogrammet inom ambulanssjukvård från Umeå, som varit på en övning på Sandö, kom först till platsen och hjälpte de skadade.

– De gjorde ett jättejobb, säger Christian Andersson, insatsledare på räddningstjänsten.

Det var efter olyckan totalstopp på E4 i båda riktningarna i över en timme och kilometerlånga köer bildades.

Lastbilen körde söderut och personbilen norrut när krocken skedde. Larmet till SOS inkom 15.21.

Grunden till olyckan är fortfarande okänd.

Polisen har underrättat anhöriga till den avlidne.

Ärendet kommer att handläggas av länstrafikavdelningen.

Texten kommer att uppdateras inom kort.

Mer läsning

Annons