Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter, 38, hittade misstänkt lik i brunn: "Oklart vad det är för benrester"

Skelettdelar har hittats i botten av en vattenbrunn utanför skånska Hörby. Peter Åhlin, från Sundsvall, gjorde det makabra fyndet. "När jag fick fram formen av en kropp inslagen i plast var det väldigt obehagligt", säger han till ST.

Annons

Det var vid 12-tiden på måndagen när slamsugaren Peter Åhlin, 38, skulle rensa en dricksvattenbrunn. Men vad som brukar vara ett rutinjobb tog snart en otäck vändning.

I brunnen fanns plastsäckar som var igentejpade med vävtejp, berättar Peter Åhlin. Den tidigare Sundsvallsbon säger sig vara säker på att det rör sig om en människokropp:

– När jag såg lårbenet förstod jag att det var en människa. Hade jag inte vetat att den som anlitat mig köpt fastigheten strax innan hade jag dött av en hjärtattack där nere.

Han fortsätter:

– Jag tror det är skönt för eventuella anhöriga att veta vart personen tagit vägen. Det måste finnas en förövare för jag hittade ingen skalle.

Jimmy Modin, pressinformatör vid Skånepolisen, bekräftar att benrester har anträffats utomhus i området – i övrigt vill han inte spekulera om fyndet.

– Just nu är det lite oklart vad det är för benrester, vi har överlämnat det till rättsmedicin, säger Modin vid 21-tiden.

Mer läsning

Annons