Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blev anklagad för att ha sålt dålig barnvagn – anmäler köparen för ärekränkningsbrott

En kvinna i 45-årsåldern polisanmäls för ärekränkningsbrott efter att ha klagat på en vara som hon köpt via en annons på nätet – och varit missnöjd med.

En man i 35-årsåldern lade ut en annons på Blocket om försäljning av en begagnad barnvagn. I onsdags fick han napp och en kvinna som var intresserad skickade en väninna för att titta på den och eventuellt köpa den.

Väninnan tyckte att barnvagnen såg bra ut och swishade säljaren pengar innan hon åkte i väg med den.

Dagen efter återkom hon och talade om för säljaren att hon inte gillade barnvagnen och sa att mannen skulle skicka tillbaka pengarna, vilket säljaren inte ville.

– Hon ska enligt säljaren också ha frågat vad han är för typ av människa som säljer en dålig barnvagn till en småbarnsmamma och sagt att hon har en syster som är advokat. Säljaren upplevde det hela som kränkande mot honom och hela hans familj och har därför anmält henne för ärekränkningsbrott, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen i Medelpad.