Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blev blåsta vid snabb husbilsaffär

Sommaren i husbil och semesterresor var i blickfånget.

Men drömbilden förbyttes snabbt i ilska när det visade sig att hela affären var en bluff.

Annons

Två Söråkersbor trodde de hade en bra affär på gång. I en annons såg de att en husbil var till salu och för att säkra köpet innan de ens sett husbilen på riktigt så betalade de in 49 000 kronor i förskott på ett bankkonto.

Det skulle utgöra 20 procent av husbilens värde men inbetalningen visade sig vara ett stort misstag. När ingen hörde av sig kontrollerades saken vidare och då visade det sig att fordonet ägdes av en helt annan person än ägaren till det bankkonto som pengarna betalats till.

På polisen menar man att den här sortens lurendrejerier blir allt vanligare och det har kommit in flera liknande anmälningar.

– Man ska absolut inte göra på det här viset. Visst kan vi få tag i personen som står bakom bankkontot men oftast är pengarna redan borta, säger Patrik Sundlöf, förundersökningsledare vid polisen i Timrå.

För Söråkersborna blir det ett stort hål i plånboken och drömmen om en sommar i husbil sprack.