Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixthalka råder i länet – Trafikverket: "Vi får prioritera vägarna"

Under lördagseftermiddagen gick Trafikverket ut och varnade för stora problem på vägarna i länet. Detta på grund av ett underkylt regn.
– Det är väldigt halt i hela länet, så vi får prioritera halkningsbekämpningen, säger Britta Lundkvist, pressinformatör på Trafikverket.

Trafikverkets bekämpning av halka under vintertid sträcker sig på en skala från ett till fem.

– Vägarna är uppdelade i olika klasser beroende på hur mycket trafik det är på dem, vilket ställer olika krav på hur vi ska bekämpa halka. De större vägarna bekämpas med salt och de lite mindre med sand, säger Britta Lundkvist.

I samband med en trafikolycka i Kovland så meddelade Trafikverket att det är mycket svåra vägförhållanden i hela Norrland. De rapporterar att alla tillgängliga halkbekämpningsresurser är ute längs vägarna.

– De beställs ut på regional nivå och vi förhåller oss till klasserna på vägarna. Men alla resurser ska vara ute nu och kommer att arbeta med bekämpningen så länge det behövs.

Flertalet trafikolyckor drabbade snabbt länet, men det ska enligt Trafikverket inte röra sig om några större olyckor.

– Jag pratade med trafikledaren för nord och det är störningar på flera platser, men inget större som påverkar trafiken i stort, menar Britta Lundkvist.