Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blytung förlust för Sundsvalls HK

Båda lagen var ute efter säsongens första vinst.
När slutsignalen gick var det Umeå IK som fick jubla.
– Helt sjukt. Det känns bara tomt, säger Sundsvall HK:s tränare Per-Erik Sjöström.

Två lag från Norrland spelar i handbollens division II norra.

Sundsvall och Umeå var också de enda lag som fortfarande stod på noll poäng inför gårdagens match i Skönsbergs sporthall.

Mötet blev jämnt. Åtminstone fram till slutet, där Umeå kunde dra ifrån och säkra den där efterlängtade segern.

Sundsvall hade lyckats hämta ikapp underlägen på si så där tre mål några gånger under matchen. Men när det väl drog ihop sig lyckades man inte göra det ännu en gång. Inte heller blev situationen bättre när en av hemmaspelarna drog på sig en utvisning för snack i slutminuterna.

– Återigen är det individuella misstag som gör att vi tappar. Det är en inställningsfråga, säger Per-Erik Sjöström.

Han var rejält besviken efter lagets nionde raka förlust, där siffrorna slutligen skrevs till 19–24.

Resultatet skvallrar om var ett av Sundsvall HK:s stora problem ligger. Gör man bara 19 mål är det svårt att vinna en handbollsmatch.

– Det är helt otroligt. Vi släpper in 24 mål och det är ju helt okej. Men i en sån här match ska vi göra 30 mål, säger Sjöström.

Han fortsätter:

– Jag vet inte vad som är problemet. Det smyger sig in en rädsla föra att förlora och då vågar vi heller inte vinna.

Vad laget skulle behöva för att överkomma de känslorna är antagligen just en seger.

– En vinst fungerar som smörjolja, konstaterar också Sjöström.

– Ja, du. Hur motiverar man sig? Jag vet inte. Själv började jag förbereda mig inför den här matchen i söndags, planerade veckans träningar utifrån den. Fokus har legat på den här matchen. Nu blir det svårt att gå hit i morgon (läs i dag) och möta Rimbo som är serieledare. Jag tror det blir jobbigt för grabbarna med. Men det är bara att bita ihop.

Marcus Berggren 7, Maxim Simonov 5, Olof Fandén 4, Sebastian Wedin 2, Eduardo Svensson. Roger Övermark 5, Lars Göransson 4, Olof Lundkvist 4, Johan Jonsson 4, Peter Gustafsson 2, Anders Brännberg, Thomas Kurkkio, Marcus Lidström, Erkki Lampela, Andreas Pärsson.

Magnus Wiklund och Börje Westerlind.

70.