Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo Kaspers orkester spelade ut hela registret inför fullsatt Tonhallen

När Bo Kaspers orkester gör entré på Tonhallens scen i Sundsvall ser det ut som om de gör en tidsresa och inte bara en turné i Norden. I kostymer, små hattar och stuprörsbyxor kunde vi lika gärna ha varit i 50-talets Piteå.

Musiken är en eklektisk blandning av en massa olika stilar. Jag hör soul, disko, blues, visa, jazz, dansband, pop, funk och rock. Sångaren Bo Sundström spelar också ut hela registret. Än är han ukulelehyllande småmysig allsångsledare, än dansant konkurrent till Sammy Davis jr. Det är väldigt underhållande och två timmar går fort.

När Sundström kommer av sig i verserna, och sjunger fel, kommer jag att tänka på David Bowie. Han hade alltid med sig sin textpärm på scenen, oftast stängd. Så länge pärmen var med glömde Bowie inga texter. Efter elva album kanske en pärm skulle vara bra att ha, även för Sundström. Men å andra sidan är det väldigt charmigt med en artist som kan ta en miss med ett leende.

Bo Kaspers orkester är förstärkta under turnén med tre extra musiker. Robert Östlund på gitarr och steel guitar skulle kunna vara fyrmannabandets femte medlem, så väl passar han in. John-Erik Bentlöv på trumpet och Björn Jansson på saxofon och flöjt är duktiga men deras instrument är spretigt arrangerade i några låtar. Tyvärr är också mixningen trist. Sundström låter vass, hela orkestern blir odynamisk och volymen toppar 100 dB, vilket är orimligt i Tonhallen.

Att spela hits som hängt med i 20 år kan säkert vara en utmaning. Det är skönt att se Bo Kaspers ta även sina klassiker på allvar, om det sedan är genom att skala av låtarna eller att tolka om dem.

Applåden bandets medlemmar får vid konsertens början visar att de är efterlängtade. Konserten är också utsåld, över 800 personer i publiken. Varken 2012 eller 2014 var Sundsvall ett turnéstopp, så det var nog på tiden. Nu får vi se om det dröjer lika länge till återbesök.