Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bob Hund bokade till Storsjöyran

Bandet Bob Hund är bokade till Storsjöyran.

Annons

Indierockbandet Bob Hund bildades i början av 1990-talet. Bandet har vid ett flertal tillfällen kallats för Sveriges bästa liveband.

När Bob Hund gästar Storsjöyran 2016 blir det för andra gången.

– Under Yrans 33-åriga festivalhistoria har Bob Hund bara spelat en gång. Det är inte klokt egentligen. Vi snackar ju om ett av landets mest unika, angelägna och kreativa band, skriver Storsjöyran i ett pressmeddelande.

Bandet kommer att göra två uppträdanden under festivalen. Utöver en vanlig spelning kommer de också att göra en specialkonsert i Storsjöteatern där bandet kommer framföra nyskriven musik till den sovjetiska stumfilmen "Människa med filmkamera" från 1929.

Båda konserterna kommer att skräddarsys på plats i Östersund och gästas av ungdomar från staden. Dessutom kommer bandet att göra en rad aktiviteter runt om i staden. Bob Hund har tidigare "tagit över" konserthus ute i landet, men den här gången med ett festivalområde som plattform. Exakt vad de kommer att göra presenteras senare.

Sedan tidigare är Miriam Bryant och Lars Winnerbäck klara för Storsjöyran.