Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bodil Hansson (S) svarar: Trycket på p-platser i Matfors ökar – vi tar därför initiativ till en parkeringsstrategi

I en insändare i ST 3/2 lyfter Hans Dahlström Åsander parkeringssituationen runt Matfors sim- och sporthall.

I samtal med boende, föreningsliv och företagare i Matfors framkommer det ofta synpunkter på parkeringssituationen i centrala Matfors.

Allmänhetens behov av parkeringsplatser, handelns behov av kundparkeringar och kommunens behov av parkeringar för sina verksamheter beskrivs ibland stå i konflikt med varandra.

Matfors har en positiv befolkningsutveckling och med de investeringar som bland annat görs i förbättrad infrastruktur kommer kommundelen även fortsättningsvis ha goda förutsättningar att utvecklas.

Från den politiska majoriteten ser vi en ökad efterfrågan på bostäder och vi kommer också att ge våra kommunala bostadsföretag Mitthem i uppdrag att bygga trygghetsboende och/eller hyreslägenheter i centrala Matfors.

Utifrån denna utveckling kommer trycket på befintliga parkeringar öka. Vi ser därför ett behov av att samordna parkeringssituationen mellan olika verksamheter och aktörer.

Vi i den politiska majoriteten kommer därför att ta initiativ till en parkeringsstrategi för centrala Matfors. Strategin ska tas fram i dialog med andra berörda aktörer och syftet är att se över det totala behovet av parkeringsplatser och arbeta för ett ökat samnyttjande av befintliga parkeringsplatser för att uppnå en bättre tillgänglighet.

Parkeringsstrategin förväntas vara klar senast den 30/9 2019.

Bodil Hansson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel