Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bohlin: Låt politikerna inta Stadshuset

Liberalerna i Sundsvall vill att området där kommunhuset ligger i dag ska användas bättre, nämligen till att bygga bostäder. Med tanke på det attraktiva läget och Sundsvalls behov av fler bostäder så är tanken inte så dum. Som Annelie Luthman säger till ST så får man leta efter ett bättre läge. Det kryllar inte direkt av centralt belägna lägen där det skulle gå att bygga nya bostäder.

Frågan är då vart kommunens politiker och tjänstemän ska ta vägen.

En tanke är att åtminstone kommunens politiker tar säte i Stadshuset. När Stadshuset togs i bruks 1868 så huserade det bland annat stadsfullmäktige och så såg det ut under många år. Egentligen är det mer logiskt att ett stadshus är den centrala punkten för stadens politiska styre än att det är en diverselokal. Problemet är väl i så fall att det inte är säkert att all den verksamhet som i dag ligger i kommunhuset kan få plats i Stadshuset. Men redan i dag är flera av förvaltningarna placerade på andra håll än i kommunhuset, så det vore inte en alldeles unik tanke att tänka sig att fler tjänstemän sitter i andra lokaler än kommunens politiker.

Annelie Luthman föreslår i ett pressmeddelande att kommunen kan inhysas i lokaler vid det nya resecentret: Vi har ett tidsfönster det närmaste året att strategiskt planera för utformningen av området runt det blivande resecentret. Det ska byggas parkeringshus och annat. Varför då inte lägga vår kommunala förvaltning nära nationella och regionala kommunikationsnav?

Det är ett tänkbart alternativ. Annars kanske Gert Wingårdhs skyskrapa på torget skulle kunna bli en kommunskrapa med kommundirektörens kontor högst upp så hen kan se ut över sina domäner? Skämt åsido, tanken att bygga fler nya bostäder centralt i Sundsvall är helt rätt. Låt Liberalernas idé bli ett startskott för den debatten.