Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bokföring väcker brottsmisstankar

Då konkursförvaltaren gick igenom timråföretagarens bokföring och tillgångar föddes misstanke om brott. Nu har åklagare underrättats.

Annons

Timråbon, en man i 30-årsåldern, har i några år drivit eget företag, och bolaget registrerades redan 2008.

Under räkenskapsåren 2009 - 2010 har bokföringen skötts av revisor, men då företagaren inte längre förmådde betala för tjänsten hösten 2011, upphörde bokföringsuppdraget och efter augusti 2011 saknas bokföring helt.

Företagaren har skulder på drygt 400 000 kronor, varav närmare 100 000 är en skatteskuld. Såväl flera företag som banken har fordringar på företagaren, bland annat har han inte kunnat betala hyran för den lokal där verksamheten funnits, och han hade vid konkursen i mars i år redan flyttat ut ur lokalerna.

Tillgångarna i konkursboet är endast 1200 kronor.

Allt räkenskapsmaterial har omhändertagits och då konkursförvaltaren gått igenom handlingarna i materialet har utredningen väckt misstankar om brott.