Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla flyg till drömbröllopet i Grekland ställdes in – ändå fick Ida säga ja till Peter inför alla gäster

I två år hade Ida Lundquist och Peter Lindström planerat sitt drömbröllop på den grekiska ön Santorini. Men när det var dags för planet för paret och de 50 gästerna att lyfta bröt flygstrejken ut.
– Vi var jätteledsna. Vi hade föreställt oss att stå där på stranden och så skulle det inte bli av, berättar Ida Lindström.

Annons

Men hon heter alltså Ida Lindström nu. Inte Lundquist som var namnet hon bar under uppväxten i Flästa.

Lindström kommer från maken Peter, som är uppväxt i Timrå. Paret träffades när de bodde i Stockholm och jobbade på samma redovisningsbyrå. Men sedan två år tillbaka bor de i Sundsvall.

Det var också för två år sedan som planerna på bröllopet på ön Santorini började ta form.

– Peter friade till mig när vi var där för två år sedan. Vi ville gifta oss utomlands och hade ingen anknytning till någon annan plats. Dessutom blev vi förälskade i ön, berättar Ida Lindström.

Läs också: Bröllop utomlands? Det här behöver du ha koll på

Peter och Ida gifte sig på Santorini.

Från början trodde de att det kanske bara skulle bli de två. Men de skickade ut inbjudningar i god tid och många valde att lägga en veckas semester på ön i samband med vigseln. Totalt skulle det bli omkring 50 gäster på bröllopet.

Men så kom varslen om flygstrejk.

– Vi hade kollat med resebolaget i förväg och de hade sagt att det var lugnt. De hade redan börjat kolla på ersättningsflyg, säger Ida Lindström.

Läs också: Guldet har gått genom fyra generationer

Men när väl strejken bröt ut sa resebolaget att de inte kunde göra något.

– Vi var jätteledsna. Vi hade föreställt oss att stå där på stranden och så skulle det inte bli av.

Paret började fundera på att blåsa av det hela. Men i ringarna stod det redan 14 juni och de ville gärna att det skulle lösa sig på något sätt. Skulle de ha ett bröllop hemma i Sundsvall eller i Stockholm dit många redan var på väg?

– Våra vänner sa att de ville göra som vi ville. Och vi visste att alla ville ha en veckas semester.

Nästan alla av de 50 gäster som tänkt komma på bröllopet tog sig fram i tid trots flygstrejken.

Så de bokade nya flyg med många byten och mellanlandningar. Några tog bilen till Oslo och flög därifrån. Några andra fick flyga i cockpit med en vän som är pilot. Och nästan alla kom fram till bröllopet.

Många av våra gäster säger att det är den bästa resan som de har varit på.

– Så drömbröllopet som vi hade planerat blev av. Det var otroligt mysigt. Det är häftigt att man har sådana vänner och familj som är med på en sådan här resa. Både att de ville från början och sedan när det blev sånt strul. Och många av våra gäster säger att det är den bästa resan som de har varit på.

Läs också: Hitta kärleken på nätet – stor guide till de bästa sajterna och apparna

Mer läsning

Annons