Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bonuspoängen till Timrå IK efter straffseger med 2–1 mot Oskarshamn

Timrå IK hamnade i tidigt underläge
Sedan gick de en lång kamp för en kvittering.
Efter straffar tog de sedan bonuspoängen.

Oskarshamn fick en drömstart på matchen när Emil Kristensen skickade in ett direktskott redan efter tre minuter av den första perioden.

Sedan följde ett par minuters övertag för hemmalaget medan Timrå hade fullt sjå att freda sitt eget mål innan de kunde lyfta upp spelet i banan och etablera lite press.

Ett par chanser åt bägge lagen följde, men inget fler mål i den första perioden kom.

Den andra perioden var klart i Timrås favör som skapade de flesta och de bästa chanserna. De lyckades däremot aldrig överlista Erik Källgren i Oskarshamnsmålet.

Något mål gjorde inte heller Oskarshamn i period två och det var fortfarande 1– till hemmalaget efter 40 minuter.

Timrå behöll greppet i den andra perioden och fick till slut in en kvittering.

Det då Anton Wedin styrde in ett skott från Jens Westin drygt sex minuter in i den tredje perioden.

Hemmalaget fick sedan tre raka utvisningar med sig och bland annat spel fem mot tre i en minut, men Timrå visade prov på bra box play och klarade av det.

Därmed väntade en förlängning som Timrå kontrollerade. Med fem sekunder kvar fick Timråbacken Marcus Bohman pucken fri framför Oskarshamnsmålet, men skottet räddades av Källgren.

I den efterföljande straffläggningen drog Timrå det längsta strået. Det efter att John Westin och Daniel Öhrn gjort mål på sina straffar medan Johan Mattsson räddade Mitchell Wahl och Cameron Burts försök.

Extrapoängen till Timrå alltså.