Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boqvist kan bli 2016 års Tigernstipendiat

Under torsdagskvällen i samband med matchen mot Modo kommer den första av säsongens kandidater till Tigernstipendiet att presenteras

Tidigare har stipendiet, i Brynäslegendaren Lennart "Tigern" Johanssons namn, gått till Elias Lindholm, Mattias Nörstebö, Oskar Lindblom och i våras Jens Lööke.

Nytt är att stipendiet nu ligger på 15 000 kronor.

Den första kandidaten av tre till 2016 års stipendium är Jesper Boqvist, som fyller 17 år på fredag.

Boqvist kommer ursprungligen från Hedemora och spelade TV-pucken för Dalarna under två säsonger. Sedan 2014 spelar han för Brynäs, och tillhör numera J20-laget. Han spelade tidigare under hösten i det svenska J18-landslaget I Ivan Hlinka cup.

Så här lyder motiveringen från företrädarna för Tigernstipendiet:

"Jesper är en mycket duktig tvåvägsspelare med stor spelförståelse och ett fantastiskt spelsinne som dessutom är begåvad med en bländande skridskoåkning.

Jesper är väldigt irrationell i sitt spel med en bländande teknik och är även begåvad med ett bra skott och passningsteknik som gör honom till en poängproducerande spelare.

Jesper är otroligt ambitiös och träningsvillig utöver det vanliga."