Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Borat" skänker miljoner till Syrien

Komikern och skådespelaren Sacha Baron Cohen och hans fru skådespelaren Isla Fisher har skänkt en miljon dollar till behövande i Syrien, rapporterar International Business Times med flera medier.

Annons

Pengarna har paret valt att fördela på två välgörenhetsorganisationer. Hälften gick till 250|000 vaccinationer inom The Sunday Times Christmas Appeal, för att skydda barn från mässling, via Rädda barnen. De resterande pengarna gick till International Rescue Committee som hjälper till att återuppbygga skolor, affärsverksamhet och sjukvården på plats i Syrien.

Sacha Baron Cohen är bland annat känd för sina karaktärer Ali G, Bruno och Borat. Under en presskonferens inför premiären av filmen Diktatorn 2012 uttalade han sig om situationen i Syrien.

– Å min käre väns och dubbelpartner i tennis, Syriens president Assads, vägnar vill jag tacka FN för deras modiga icke-agerande i Syrien. 13 månader och fortfarande ingen resolution från Säkerhetsrådet. Ni är fantastiska. Ni har gjort nästintill ingenting för det syriska folket. Men kom ihåg, ni kan alltid göra mindre, sade han.

(TT)