Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borde byta namn till rovdjursdepartementet

I Aftonbladet stod det den 11 januari 2016 att det regnar miljarder över bönderna från EU. Det låter konstigt med tanke på att allt flera bönder lägger ned sina jordbruk. Tittar man lite mera på hur pengarna fördelas, så märker man att dessa miljarder fördelas efter hur stora marker en bonde har, och inte efter behov och vilja att driva ett lantbruk, som stöttar vårt lands behov att ge mat och arbete ute i glesbygden. Där det finns många gårdar som tvingats lägga ned. Därtill så stöttar EU och regeringen en rovdjurspolitik som försvårar möjligheterna att driva djurhållning för heltids bönder, deltidsbönder fritidsbönder och att driva renskötsel. Därtill beskattas rovdjuren viltstammarna betydligt, till jägares förtret. Det gör att det importeras diverse livsmedel som har en synnerligen tvivelaktig kvalité.

Jag har inte hört att vare sig alliansen eller de rödgröna vill gynna svensk produktion av livsmedel, man har anledning att fråga sig varför? En förklaring kan vara att vi har ett jordbruksdepartement som är mera intresserad av att vi skall ha rikligt med rovdjur på landsbygden än att få fram diverse livsmedel från vår landsbygd. Jordbruksdepartementet borde byta namn till rovdjursdepartementet, så att ingen behöver missuppfatta vad de sysslar med. Man har därtill anledning att fråga sig om de som sitter i riksdagen i dag. Har frågat sig vad anledningen var att staten betalade skottpengar på diverse rovdjur fram till mitten på 1950-talet?

Visst kan man få höra att ett och annat bredband kommer till ute på landsbygden med subventioner från staten. Samtidigt så försämras villkoren drastiskt på andra områden, för landsortsfolket. Att ge ett bidrag och hävda att man är generös. Då man samtidigt försvårar villkoren så att det blir svårare för glesbygdsverksamhet, då kostnaderna ökar väsentligt mera än vad bidraget ger. Kan man knappast hävda vara en generös landsbygdspolitik för verksamheter på landsbygden.

Anders Larsson

Läs fler insändare här:

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel