Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borta bäst för HV71 mot Modo

Många lag får baksmälla hösten efter ett SM-guld. Som HV71 den här säsongen. Men Jönköpingslaget har kvicknat till och går till julvila efter två raka bortasegrar.
– Visst hade vi hoppats ligga bättre till, men nu är vi med, konstaterade HV-tränaren Kent Johansson efter 4–1 borta mot Modo.

Efter 3–2 \~mot Färjestad i Karlstad åkte HV71 till Örnsköldsvik för att möta Modo – en önskemotståndare på bortaplan. HV71 förlängde nu sin svit (i serien) borta mot Modo till smått otroliga sju raka segrar.

Och det syntes tidigt vartåt det skulle barka igen.

HV71 skickade in pucken i Modos zon direkt efter första nedsläpp. Och där blev den kvar i exakt 1.47 – då Modos målvakt Karlo Krizan fick plocka ut den ur kassen. Dit han efter våldsam kalabalik själv klackat in den.

Det tidiga målet satte tydlig prägel på matchen. Ett mycket stabilt, taktiskt och försvarssäkert bortalag släppte till väldigt lite och hade därtill en bra målvakt i Andreas Andersson. HV71 kunde rätt enkelt gå fram till 3–0-ledning inför sista perioden.

Där Modo med ett tidigt mål ändå gav lite liv åt en så långt tråkig match, åtminstone i hemmapublikens ögon. Men eventuellt Modo-hopp släcktes i mitten av perioden när HV gjorde 1–4 efter en av få tekningar i Modos zon.

– Vi hade många pigga ben, trots rätt hårt matchande, sade HV-tränaren Kent Johansson.

Tvärtom då i Modo.

– Visst skapade vi lite chanser, men var inte tillräckligt heta. Vi har inte den energi som behövs för att vinna en elitseriematch, sade Modos andretränare Fredrik Andersson.

Modo har tappat precis allt laget hade när det gick upp i serieledning inför förra serieuppehållet. Laget har åkt hiss nedåt i tabellen, är nu nia och farligt nära kvalplatserna.

– Det går att spekulera hit och dit om att köpa tre backar och tre forwards, men det handlar om den grupp vi har. Det är bara vi själva som kan påverka situationen, sade Fredrik Andersson.

HV71 å sin sida är i och för sig ”bara” på sjätte plats, men inte mer än fyra poäng efter ledande Skellefteå i den hyperjämna tabellen.

– Nu ska det bli skönt att dricka lite glögg och äta lite julskinka!

– Vi har inte varit så bra framåt, men ändå varit svårslagna. Visst hade vi hoppats ligga bättre till, men det är först i februari man summerar, och nu är vi med igen, sade en nöjd Kent Johansson.