Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24-åringen vann färg för 20 000 kronor till släkthuset – kolla in gården som nu totalrenoveras

Från en andrahandslägenhet i Stockholm till villa i Attmar utanför Matfors. Anna Backéus och blivande sambon Niklas har nu påbörjat renoveringen av det slitna släkthuset – och planerna för huset är många och stora.

Annons

Tidigare i vår tävlade Anna Backéus i Bostadspuls stora färgtävling där omkring 200 bidrag skickades in. Av de valdes tio finalister ut och sedan var det en röstning och kvar stod Anna som vinnare av färg från Caparol för 20 000 kronor. Nu, ett tag efter hon fått veta att hon vunnit, är glädjen över vinsten fortfarande närvarande.

– Att vinna färgen betyder mycket. Det är så mycket som ska göras innan vi kan flytta in och allt kostar ju!

Läs också: Hemvändaren Anna vann färg för 20 000 kronor – ska renovera släkthuset i Matfors

Läs också: Se alla finalister som var med och tävlade

Under tiden huset renoveras har Anna flyttat hem till föräldrarna i Norrlindsjö. Flytten var delvis för att hennes pojkvän inte ville flytta till Stockholm där Anna bott de senaste tre åren. Men det handlade också om att de visste om huset som en tid bara sått orört.

– Det är ju pappa som äger huset, och också han som betalar för renoveringen och vi ska börja med att hyra, säger hon och fortsätter:

– Men det ska bli kul att bo i hus och att få ha det precis som man vill. Tidigare har jag bott i andrahandslägenhet utan att kunna bestämma själv. Så det längtar jag efter – att få bo i ett hem jag får ha precis som jag vill.

Anna Backéus vann färg i Bostadspuls stora färgtävling och nu har renoveringen börjat.

Renoveringen sköter Annas pappa och pojkvän medan Anna själv stå för idéerna. Utöver att fasaden ska målas så är det mycket invändigt som ska fixas. Hittills har paret målat tak och väggar. Men något som återstår att göra golven.

– Niklas gillar att bygga och att ha projekt för sig. Ett exempel är att han under en tid nu tillverkat plankor själv, som han ska lägga golv med, säger Anna och fortsätter:

– Han är den händiga av oss. Men jag ska försöka att hjälpa till jag med, skattar hon.

Det är mycket som ska göras innan hemvändaren Anna och pojkvännen Niklas kan flytta in.

Läs också: Mira Eriksson byggde sitt drömhus på Tynderö – kolla in i den moderna villan med inslag av polsk design

Att totalrenovera ett hus har sina nackdelar rent ekonomiskt men utöver vinsten av färg har Anna haft tur på andra plan.

– Bara någon månad innan jag vann Sundsvalls Tidnings tävling så medverkade jag faktiskt i en annan tävling, via facebook. Då handlade det om en dusch – som jag vann, skrattar hon och fortsätter:

– Jag verkar ha lite tur när det gäller sådant och det är så roligt!

Mer läsning