Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggboom i Sundsvall – här är nya adresser att lägga på minnet

På lantmäterikontoret i Sundsvall slås det rekord. Antalet adresser har fram till och med 2014 tickat på i en någorlunda jämn ström år efter år men 2015 hände något. På bara sex månader är antalet adresser lika många som snittet på helåret.

Annons

Inre Hamnen tar form. Adressen kommer i framtiden vara Rederigatan.

I sommarvärmen sticker de upp likt gigantiska blommor av stål, byggkranarna. Många byggprojekt pågår i Sundsvall just nu och det växande antalet sundsvallsbor behöver fler bostäder. Befolkningsmässigt är Sundsvall den 18:e största kommunen i Sverige med 97 633 invånare.

Med nya bostäder kommer också nya adresser. Nya adresser att lägga på minnet är Bobacken i Mjösund, Fregattgatan på Norra kajen, Siljekvarnsvägen i Silje, Krokviksvägen på Alnö och den blivande adressen Rederigatan i Inre hamnen.

Läs också: Villa för 4,7 miljoner lockar till flest klick på Hemnet – se bilderna här

Flera nya kvarter ser också dagens ljus. Kvartersnamnen på Norra kajen kommer från skepp som trafikerat Sundsvall. Två av dessa är Sylphide, en välkänd passagerarångare byggt 1863 som trafikerade Alnö och fastlandet, och fartyget Framåt som byggdes 1870. Även antalet nya lägenhetsnummer är många fler än vanligt.

Läs också: Ska bli 56 nya lägenheter – se hur arbetet fortgår vid Norra kajen

Anders Bolin är chef för kommunens bygglovsavdelning. Han har märkt av den senaste tidens byggboom.

– Inte sedan slutet av1980-talet har det byggts så många nya lägenheter i centrala Sundsvall som nu, säger han.

TV-klippet: Se bygget av de nya bostäderna vid Norra Kajen.

Mer läsning