Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglov på besök i Timrå – samarbetar med lokala hantverkare: "En sporre"

Annons

De senaste dagarna har det varit full fart i Sörberge. Bygglov från TV4 med bland annat snickaren Mats "Matte" Karlsson och fixaren Willy Björkman var på plats tillsammans med inspelningsteam och lokala hantverkare.

– Det är en väldig sporre för mig, säger Patrik Lundman ägaren till PL Bygg som fick förfrågan att delta.

Sågklingan har ljudit och hantverkare och inspelningsteam har sprungit om varandra vid villan i Sörberge. Det är TV4:s Bygglov som varit på plats och snickaren "Matte" och fixaren Willy har tillsammans med lokala hantverkare byggt om och renoverat i Sörbergefamiljens hus. Ett samarbete som gått bra och Matte berömmer de lokala hantverkarna.

– De ger alltid benet och jobbar på under ett par dagar innan vi åker vidare, säger Matte.

Snickaren Mats

Läs också: Tv-programmet Bygglov kommer till Timrå

Det är första gången Bygglov besöker Timrå och det lokala byggföretaget PL Bygg fick förfrågan om att delta. Ägaren Patrik Lundman berättar att han fick förfrågan för cirka en månad sedan. Även om det betydde en del omprioriteringar så tvekade byggmästare Lundman aldrig om hur han skulle svara.

– Jag blev väldigt stolt över att de frågade mig och vi fick trolla lite grann för att få ihop det, säger han.

Patrik Lundman, ägare till PL Bygg, tvekade aldrig när han fick förfrågan om att ställa upp med hantverkare till programmet.

Läs också: Byggfirma bygger nytt

Efter det så har Patrik samordnat olika hantverkare som behövts vid bygget och PL Bygg har bidragit med fem av de 16 anställda i företaget. Och det blev ett par långa arbetsdagar för killarna men det var inga problem med att få snickare och andra att ställa upp.

– Vi körde från sju på morgonen till tio på kvällen och det har gått otroligt bra, förklarar Patrik.

För teamet från TV4 har det inte blivit så mycket annat att göra än att jobba under vistelsen i Timrå. Men en sak hoppades i alla fall Matte att de skulle hinna med - ett spännande fiske som älven några hundra meter från bygget bjuder på.

– Jag hoppas verkligen att vi ska få fiska lax, säger han och får medhåll av Willy.

Det är trettonde säsongen som Bygglov sänds och både fixar-Willy och snickar-Matte tycker att de lärt sig mycket under den perioden. Hur resultatet blev hos familjen i Sörberge visas under våren 2017.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Snickaren Mats

Mer läsning