Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exklusiv villa i Haga till salu för 10,9 miljoner: "Finns ingen liknande norr om Uppsala"

Husbygget var något utöver det vanliga, bland annat importerades 36 ton marmor och skiffer från Thailand. Nu är det till salu för 10,9 miljoner. "Det finns ingen liknande villa norr om Uppsala", säger ägaren Håkan Wikner.

Annons

TV-klippet: Ta en titt i den exklusiva villan.

I Sundsvall har bara en villa har gått för mer pengar. Det var när Johan Andersson sålde sitt hus på Norrlidsgatan för 12,5 miljoner kronor.

– Men det här huset är verkligen superfint och välbyggt. Sedan gör förstås läget och utsikten sitt till, menar Julia Berggren på Mäklarhuset.

Läs också: Lyxvåning i Stenstan såld till rekordpris – här är bilderna

Även detta hus ligger i Haga. Det har tre våningar på totalt cirka 300 kvadratmeter, inglasade altaner och stor solterrass.

Men Håkan Wikner och hans son väljer nu ett mindre boende.

– Jag har köpt en lägenhet på Solgläntan och en lägenhet i Lissabon i stället, berättar Wikner.

Den stora villan på Fredriksbergsgatan byggdes 2002.

Husets taxeringsvärde ligger på 3,8 miljoner, men byggkostnaden var redan år 2002 betydligt högre.

– Jag hade bott i tre hus tidigare, så jag visste ganska bra hur jag ville ha det. Så här är det gjutna bjälklag, putsade väggar både på in- och utsidan, 360 kvadratmeter stenbelagda golv och väggar, solida teakdörrar, golv av redwood och aluminiumfönster.

Läs också: Norra kajen får två nya hus – börjar byggas i november

Villan är ritad av arkitekten Torbjörn Lindgren och bygget tog ett år och konstnären Christian Beijer har bland annat varit med och utformat trappan och relaxavdelningen.

– Det var fyra man här på heltid under ett år, tillsammans med mig. Lasses Träsnickerier ska ha ett stort tack, säger Håkan Wikner.

Ett så stort hus skulle kunna innebära en svettig driftkostnad, men den har uppgetts till blygsamma 23 500 kronor. Förklaringen är den väldigt låga elkostnaden.

– Jag köpte in mig i vindkraft, i Kvarkenvinden i Umeå, och betalade då en stor engångssumma. Därför får jag 20 000 kilowattimmar el per år i 20 års tid och det avtalet låter jag följa med fastigheten, förklarar Håkan Wikner.

Läs mer: Lyxvilla till salu för 12,5 miljoner.

Håkan Wikner framför villan i Haga

Huset har både en inglasad altan och en dito balkong ovanför, dessutom ett stort trädäck.

Relaxavdelningen har marmor på golv och väggar, till höger en vägg beklädd med skiffer.

Träbjälkar och golv av importerad redwood.

Mer läsning