Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här säljer kommunen flest småhustomter

Listan över kommunens tomter som är till salu är lång. De ligger i ytterområden som Liden, Kovland och Njurunda. Det är i Essvik som tomterna är hetast.

Annons

I området närmast skogen längs Tulpanvägen och även vid Irisvägen i Essvik, Njurunda finns i dag åtta tomter att tillgå.

– Det är i det bostadsområdet intresset är störst. Det senaste två åren har det sålts fem tomter där. På de övriga orterna är det ingen direkt rusning, säger Patrik Karlsson på Stadsbyggnadskontoret.

Läs också: Här är listan på Kommunens småhustomter som är till salu

På Tulpanvägen i Essvik finns fler tomter att tillgå. Det äldre bostadsområdet berikas med fler grannar och alla husen har olika karaktär.

Familjen Binsell köpte tomt och byggde sitt hus 2006 och flyttade in året därpå, sedan dess har de fått de fått många nya grannar.

– Området här är lugnt och närheten till naturen gjorde att vi föll för tomten på Tulpanvägen. Skogen är fylld med stigar. Vi kan ta oss över berget och ända ner till Juniskär, berättar Sofia Binsell som stortrivs på Essvik.

Sundsvalls kommun lägger maximalt fokus på att skapa flerbostadshus i centrala Sundsvall. Under det gångna året har ändå tre attraktiva stadsnära områden granskats för villatomter.

– Det finns platser runt om i Sundsvall där man kan förtäta bostadsområden, men de måste genomgå noggranna prövningar om det är lämpligt. I de här fallen ledde det till att ett område godkändes. En detaljplan finns nu längs Stenhammargatan på Södermalm där fyra tomter kommer att vara till försäljning, säger Patrik Karlsson.

Här längs Stenhammargatan på Södermalm kommer fyra tomter att vara till försäljning någon gång efter sommaren. Foto: Stadsbyggnadskontoret

Mer läsning

Annons