Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hennes hem är lyxigt, tidlöst och modernt – nu startar Erika inredningsföretag

Hemma hos Erika Åström med familj är känslan varm, ombonad och lite lyxig. Inredning är Erikas stora passion och nu har hon startat företaget Homestyling Sundsvall.

– Jag känner att jag vill göra något mer av mitt stora inredningsintresse, säger Erika.

Annons

TV: Genomtänkt och lyxig känsla. Erika lär ut hur man bäddar och får rätta puffen på kudden.

På mindre än ett år har Erika och hennes man Erik renoverat 50-talsvillan i Haga. De har sedan tidigare totalrenoverat flera bostäder, en vindsvåning på Storgatan, ett mindre hus på Eriks föräldrars gård och en lägenhet i Vaxholm.

– Vi trivdes i Stockholm men jag tycker om Norrland – och att vara nära naturen. Vi trivs här, säger Erika.

I arbetsrummet på övervåningen jobbar Erika med sitt nystartade företag, Homestyling Sundsvall.

De började utvändigt med att dränera och att riva ner tegelfasaden och huset har fått en träfasad som ska bli vit. Invändigt började de på övervåningen och har sedan jobbat sig genom hela huset, förutom källarplanet.

– Huset är rätt litet och vi kommer att bygga ut längre fram men vi ville komma i ordning här inne för Gustavs skull, säger Erika.

Huset är cirka 90 kvadratmeter men rymmer de funktioner som familjen behöver. När Erika inreder varvar hon tidlösa inslag med moderna och nytänkande lösningar. På nedervåningen finns de sociala ytorna med ett rymligt kök som hänger ihop med matsal och vardagsrum.

På nedervåningen finns de sociala ytorna med kök, matsal och vardagsrum.

– Vi ville ha en öppen planlösning där man har kontakt mellan rummen.

Köksluckorna har fått den dova gröna färgen, ”Mansion grey”. Bänkskivan är i kompositsten och kyl och frys har integrerats. Mässingsdetaljer som knoppar och blandare ger en varm och elegant känsla. En fläktkupa har precis kommit på plats. Den är specialbeställd från Högbergs Plåt och ramar in köksön.

Mässingsdetaljerna återfinns i hela huset. Köksblandaren ger en lyxig och varm känsla till köket.

– Jag målade det sista i morse, det ska på lister och målas invändigt också. Den blev verkligen jättefin, säger Erika.

När de renoverade fick alla väggar bli vita och golvet är genomgående ljust i hela huset. Matbordet är vitt och stolarna är arvegods. Erika tycker om att blanda nytt och gammalt, dyrt och billigt.

– Spegelpanelen på väggen ger karaktär och skapar en känsla av att det händer något. Vår stil är lite gammaldags med inslag av moderna detaljer.

Gamla ärvda stolar blir en fin kontrast till det moderna bordet.

Erika är pysslig och tycker om att sätta ihop stilleben med blommor, ljus och böcker. Hon gillar att testa sig fram och flyttar runt saker och möbler.

– Jag möblerar om flera gånger per år för att se vad som blir bäst. Det här skåpet stod i vardagsrummet förra veckan, saker och ting kan alltid förbättras och när man flyttar på saker får man en ny känsla, utan att man behöver köpa nytt.

Tapeten i vardagsrummet kommer från William Morris och heter Strawberry Thief. Erika tyckte att rummet kändes för vitt. Känslan i tapeten återfinns i mattan under matbordet och i den grå accentfärgen som återkommer i hela huset. Överblivna tapetbitar har ramats in och sitter på väggen i matrummet. En turkos minifåtölj bryter av, det är Gustavs hedersplats.

Vardagsrummet är litet men välplanerat. Gustavs turkosa fåtölj bryter av.

Inredning är en stor passion för Erika som precis har startat företaget Homestyling Sundsvall. Hon kommer att styla hem inför försäljning och erbjuda olika inredningstjänster som att rita badrum och hjälpa till med färgsättning. På kort tid har hon fått flera tusen följare på Instagram där hon delar med sig av sina inredningsbilder.

Erika tycker om att flytta runt saker och att bygga olika stilleben.

– Det är lite komiskt för jag har aldrig använt Instagram eller Facebook, men så upptäckte jag att det fanns en massa inredning där. Och det är ju så kul när man får inspiration av andra.

50-talstrappräcket sitter kvar i trappen och på övervåningen har Erika sitt arbetsrum. En schäslong står mitt i rummet och en hyllvägg har byggts under snedtaket, för att kunna nyttja en svårmöblerad yta.

– Den målades först vit men sedan fick den bli grå.

40-talshyllan fyndade Erika på Blocket, benen plockades bort och den fick ny färg och mässingshandtag och smälter in mot väggen med sin mjukt rundade form.

Sovrummet har en ombonad hotellkänsla med en stor ryamatta och spegelpanel och även här har den tidigare vita väggen målats grå.

– Det blev för vitt, den här väggen kommer jag att måla om fler gånger och eftersom det är så liten yta är det enkelt och billigt att förändra den, säger Erika.

I sovrummet har Gustav en egen sovalkov. Parets säng är 2,40 meter bred och är just i dag bäddad enligt konstens alla regler. Två skira gardiner ramar in den pampiga sängen.

– Jag älskar kuddar och brukar bädda på olika sätt, jag har massor av kuddfodral. Se till att skaffa en bra innerkudde så får du en lyxigare känsla, tipsar Erika.

Erika gillar att bädda sängen på olika sätt och hon avslutar alltid med att slå handen mitt på kudden så att den får en fin form. Här har de blåmönstrade kuddarna hamnat längst bak och en konjaksfärgad sammetskudde längst fram ger karaktär.

När Erika bäddar hamnar de största kuddarna längst bak och sedan bygger hon vidare med mindre kuddar. Det blir ett slags stilleben och Erika avslutar med att slå handen mitt på kudden så att den får en fin form.

– Så här bäddar jag på helgen eller när jag har tid, alla har vi olika intressen, säger Erika och skrattar.

*Erika finns på Instagram under namnet @erikas.home

FLER "HEMMA HOS":

Marie ritade familjens exklusiva hus med utsikt över sjön Marmen

Hemvändarna stortrivs i sekelskiftesvillan: "Det är bäddat för ett gott liv här"

Christian Beijer: "För mig är vitt något som ska täckas med färg"

Fredrik och Elin har rustat upp fallfärdiga Pinkebogård – se förvandlingen

FÖR PLUS-KUNDER:

Nicklas Nybergs lyxlägenhet – 170 kvadrat med extra allt: "Ingenting är gjort av en slump"

Marie har skapat sin oas – ett lyxigt badrum med spa

Eva har öppnat krog i sitt vardagsrum i Härnösand

BILDEXTRA:

När Erika Åström bäddar sängen behövs många kuddar.

Doftpinnar ger en fräsch doft till rummet.

Sonen Gustav sover i en liten alkov i föräldrarnas sovrum.

40-talsbyrån är ett Blocket-fynd. Benen togs bort och med grå färg och mässingsdetaljer fick den en modern känsla.

Hyllväggen i arbetsrummet har byggts under snedtaket, för att kunna nyttja en svårmöblerad yta.

Erika köper gärna snittblommor inför helgen, men hon ställer också fram snygga plastblommor där emellan.

50-talstrappräcket är kvar som en påminnelse om husets ursprung. Utanför fönstret står byggställningar, huset har fått ny träfasad och ska bli vitt under sommaren.

En ärvd fåtölj smälter in mot det dovt gröna köket i bakgrunden.

Mässingsdetaljerna går igen i hela huset.

Inbjudande schäslong i arbetsrummet.

I arbetsrummet på övervåningen jobbar Erika med sitt nystartade företag, Homestyling Sundsvall.

Larm om trafikolycka vid Baldershovs idrottsplats

Klockan 17.20 på tisdagen inkom ett larm om att det inträffat en trafikolycka på Lasarettsvägen vid Baldershovs idrottsplats i Sundsvall. Enligt initiala uppgifter rör det sig om en singelolycka.

Annons

Enligt SOS alarm rörde det sig förmodligen inte om någon allvarlig olycka och ärendet är avslutat. Det är oklart om räddningstjänsten behövdes på platsen.

Annons

Sundsvallsbon Ezmerey vann stor fitnesstävling – berättar om svåra utmaningen: "Allt kan gå med disciplin och hårt jobb"

Ezmerey Bye Ahmadi kom från Afghanistan till Sverige och har fått kämpa för kärleken och för att hitta en plats i det svenska samhället.
Då hittade han till fitnessvärlden och för drygt en vecka sedan vann han Sverige Grand Prix i kroppbygge och fitness.
För Sporten berättar han om resan till segern, drömmen om ett proffskort, och hur det har varit att förbereda sig inför en tävling samtidigt som han precis har blivit pappa för första gången.
– När jag går på gymmet fokuserar jag bara på träningen. Jag blir jättepigg och glömmer alla problem jag har, säger han.

Annons

29-årige Ezmerey Bye Ahmadis liv har inte varit helt lätt.

Han kom till Sverige för sex år sedan och har sedan dess kämpat för att ta sig in i det svenska samhället.

Nu har han fått ett permanent uppehållstillstånd, men processen att bli svensk medborgare är lång och något han fortfarande väntar på.

– Det är jobbigt. Min fru är från Norge, men är svensk medborgare nu, och min dotter är svensk medborgare. Min familj har varit flyktingar eller invandrare i nästan 30 år och det är tärande, säger han.

Det var kärleken till sin fru som tog honom till Sverige. Och det var också i Sverige han introducerades för gymmet. Träningsformen som nu tagit honom till toppen i en av Sveriges största kroppsbygge-och fitnesstävlingar.

Och träningen har spelat en stor roll i hans liv på flera sätt än ett.

– När jag flyttade till Europa ville jag först spela fotboll, jag hade gjort det i Iran och planen var att försöka spela fotboll på hög nivå. Men eftersom jag inte hade uppehållstillstånd så gick det inte. Då klev jag in på gymmet och började känna lite på grejerna, säger han.

Han fortsätter:

– Träningen pushar mig. Och när jag går in på gymmet glömmer jag allt annat. Jag blir jättepigg och glömmer alla problem jag har. De försvinner liksom. Jag blir en annan person efter träningen.

Redan från början såg han en chans att lyckas visa upp sig, trots att uppehållstillståndet dröjde.

– När jag ger mig in i något så vill jag bli bäst, jag vill lyckas, säger han.

Året därpå fick han beskedet att han nekades uppehållstillstånd i Sverige, och att han skulle tvingas flytta tillbaka till Iran där hans familj bodde.

– Jag lyckades få ett administrativt jobb på ett gym där, och jobbade även som personlig tränare. Jag lärde mig otroligt mycket om träning där.

För mig måste familjen komma först och allt annat i andra hand och det var så jag valde att göra också.

Två år senare flyttade han tillbaka till Sverige - och klev också upp på scenen för första gången. Det var Luciapokalen som gällde, och han coachades av Sundsvallskillen Calle Bolund. Det blev en femteplats för Ezmerey Bye Ahmadi, men han fick blodad tand.

Redan året därpå var det dags igen när han gick upp mot hårt motstånd i SM. Även där slutade det i en femteplats.

Då hittade ha nFör drygt en vecka sedan vann han Sverige Grand Prix i kroppbygge och fitness.ciapokalen fram till SM. Jag var i jättemycket bättre form då än tidigare, säger han.

Ezmerey Bye Ahmadi tillsammans med sin dotter som fyller ett år i sommar.

Förra året tog han en paus från scenen och samtidigt ändrades mycket annat i livet. Han blev exempelvis pappa för första gången. En omställning som så klart krävde mycket av både herr och fru Bye Ahmadi.

– Min fru har gett mig mycket. Det är inte lätt att bo med någon som tävlar. Det är ju 100 procent fokus som gäller, säger han.

– Och det är jättetufft att satsa mot en tävling samtidigt som man har småbarn också. För mig måste familjen komma först och allt annat i andra hand och det var så jag valde att göra också. Men när jag gick den vägen med barn och så, kände jag ändå att allt kan gå med disciplin och hårt jobb. Det krävs noggrann planering och jag har planerat allt. Kvällen innan har jag gått igenom hur nästa dag ska se ut och vad jag gör om vår dotter sover dåligt på natten till exempel. Utan planering hade det inte gått.

Och att allt går med hårt jobb och disciplin, det är något årets Sweden Grand Prix i Malmö blev ett bevis på för Sundsvallsbon.

Han ropades nämligen ut som vinnare i klassen Men's Physique för de upp till 182 centimeter, och slutade på en tredjeplats i klassen för totalt bäst fysisk i samtliga klasser inom Men's Physique, där vinnaren fick ett proffskort.

– Vi valde den här tävlingen just för att det var Elite Pro och att vi ville satsa på det och det var målet. Sedan är det tuff konkurrens, men jag är jättenöjd med min vinst, säger han.

Ezmerey Bye Ahmadi med medaljen om halsen. För drygt en vecka segrade han i Men's Physique vid Sweden Grand Prix.

Nu står han i valet och kvalet om han satsar vidare på SM i slutet av september, eller om han ska fokusera på att förbättra formen ännu mer inför kommande år.

– Det beror lite på hur ekonomin ser ut också. Det kostar runt 10 000 kronor per tävling, säger han.

Annons

Trafikolycka i Torsboda – en person skadad

Annons

Glädjande besked för Njurundabor – vägen öppnas redan på torsdag: "Har gått fortare än väntat"

Annons