Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herbanist utökar – ny del har invigts i butiken: "Blir en salig blandning av allt"

Annons

Inrednings- och växtbutiken Herbanist i Sundsvall utökar nu sin butik med andra inslag.

– Tanken med expansionen är att få in andra kreatörer som sysslar med samma typ av skapelser som jag, säger ägaren Erika Henriksson.

I det historiska huset på Skolhusallén, där det tidigare legat en symaskinsaffär och en restaurang, finns sedan en tid inrednings- och växtbutiken Herbanist. Butiken drivs av kreatören Erika Henriksson och har nischat sig på orientaliska och handgjorda produkter så som växter och krukor.

Läs mer: Klädbutiken Martins återuppstår i höst – som en pop up-butik hos Herbanist

Under fredagen invigdes en ny del i butiken med ett helt nytt utbud, bland annat argentinska inslag. Den delen av butiken drivs av Vilma Thalén och hennes man som kommer från Argentina.

– Vi har hantverk som är gjort av läder och makramésmycken som till exempel halsband och armband. Det blir en salig blandning av allt och mycket är inspirerat av Argentina, säger Vilma Thalén.

Att Erika Henriksson nu släpper in andra kreatörer i sin verksamhet beror på att hon tycker att det är viktigt att andra som sysslar med liknande hantverk ska få chansen att etablera sig.

Läs mer: I runda tegelhuset på Skolhusallén odlar Erika Henriksson sin kreativitet

– Det är så många som inte vågar ta risken att gå från ett tryggt jobb och förverkliga sina drömmar, säger Erika Henriksson.

Den nya delen av butiken

Vilma Thalén bor halva året i Sverige och resten i Argentina

Erika Henriksson driver också två andra butiker i Sundsvall

Mer läsning