Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur hemmabyggen kan förstöra något fint

Annons

När vi var på visning i den lägenhet som sedan skulle bli vår såg allt så fint ut. Badrummet var kaklat, golven var fina och väggarna ljusa. Det enda jag var inställd på att fixa var att måla över en fondvägg som jag inte riktigt kom överens med. Men när vi sedan kom in i en tom lägenhet så kröp de fram – hemma-fix-missarna! Det fina golvet var avsågat lite för mycket i vissa hörn så att det blir en riktig dammfälla. I vardagsrummet är väggarna vitmålade, men bakom ett element lyser gulfärgen från förr genom. Ju mer jag kollade omkring mig desto fler fel såg jag.

Jag och min sambo löste problemet med att ställa in våra grejer, och för honom och många andra så försvann de där fula skavankerna då. Men i mig ligger de kvar, när jag går förbi muttrar jag åt golvet, suckar över lamporna som är felkopplade och gnäller om de felmonterade strömbrytarna.

Vad som egentligen stör mig är att de har gjort fint, men inte hela vägen. Och eftersom det är 95 procent fint så känns det fel att riva upp för att göra nytt bara för att jag inte kan komma över en liten skavank. Men det finns två positiva saker med detta: Det ena är att jag varje dag får öva mitt tålamod det andra är att jag åter igen får tänka problemlösning.

Väggen var enkel, där drog jag bara ner tapeten och målade över. Golven får jag se som en tålamodsprövning och lamporna ska bytas. Det roliga i det här är att jag, i mina försök att rädda missarna som gjorts, säkert gör nya missar som gör att nästa lägenhetsägare kommer att slita sitt hår. Och det är någonstans i de tankarna som det slår mig – hur bra jag har det egentligen. Utöver det där som vi i Sverige tar för givet, tak över huvudet och en säng att sova på, så har jag även en vacker utsikt över hela staden, ett nyrenoverat badrum och mina fina prylar utströdda över våra 40 kvadrat. Om det enda jag kan gnälla på är att gulfärg syns bakom ett element, ja men då har jag det väl jävligt bra?!

■ ■ För mer nyheter om bostad och inspiration, klicka här, – följ Bostadspuls på Facebook .

Mer läsning

Annons