Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kika in i husvagnen som blev känd över en natt

Guldiga tapeter och projektor-tv i parets nyrenoverade husvagn som gjorde succé på nätet. Välkommen in!

Annons

Efter förra sommarens tältsemester som slutade i spöregn och känslan av att ha ett riktigt tak, kom tankarna kring att köpa husvagn. Sensommaren 2015 köpte paret husvagnen och sedan dess har det pågått renovering av vagnen. Efter 300 renoveringstimmar och med bland annat nya golv, badrum och ommålning är den nu äntligen klar, och det med dunder och brak.

Läs också: Stefan Karlsson köper ytterligare ett hotell

När Martin Hellgren lade ut före -och efterbilder på en internetsajt, har intresset av den renoverade vagnen varit lavinartad. Tusentals människor har gillat och delat bilden och kontaktat Martin Hellgren och Josefin Johnsen för att berömma eller be om tips.

– Det var helt galet. Flera tusen har gillat och sett bilderna jag la upp, säger Martin Hellgren.

Vagnen är 28 år gammal men på insidan ser den numera ut som ny.

– Det ska kännas som att komma hem. Mer som att det ska vara en liten lägenhet än en husvagn, berättar Martin Hellgren och snart blivande frun Josefin Johnsen instämmer nickandes.

– Färgerna var vitt, svart och guld, de färgerna och nyanserna lyfter varandra och det blir en fin mix. Det var jag som valde den guldiga tapeten, och det var Martin inte med på först, berättar Josefin Johnsen och skrattar.

– Så här i efterhand tycker jag det blev superbra, säger Martin och tittar sig omkring i husvagnen och ler mot sin flickvän.

Läs också: Hon tog USA till Sverige genom hennes "porch swing" – resulterade i ett samarbete med Ikea

Inspirationen kom när paret var på husvagnsjakt men adrig fann det där exakta, som just de sökte efter. Och istället för att leta vidare fick paret en idé.

– Vi såg så många moderna och även renoverade husvagnar, men inget som var som vi ville ha och då tänkte vi att "det där kan vi också göra" och så köpte vi denna vagnen och började renovera, säger Martin Hellgren.

Köket är original förutom att stommen är vitmålad och att luckorna är slipade och ommålade. Bakom blandaren satt ett fönster som nu är ett minne blott.

– Det har vi satt igen med dessa fejk-kakelplattorna, säger Martin Hellgren och smattrar med fingrarna där det forna fönstret en gång funnits.

Läs också: Fler trädhus finns att övernatta i – här är några av Sveriges ovanligaste övernattningshus

Det är inte bara i köket som smart förvaring finns. I det nu nya badrummet har en ny bänk byggts och vasken är en aning överraskande.

– Den här vasken är en salladsskål från Ikea som jag borrat ett hål i, berättar Martin Hellgren.

Husvagnen som Välkommen in i parets nyrenoverade husvagn!

I husvagnens sovdel har Josefin Johnsen fått dekorera sängen och hyllan med prylar som matchar med den glammiga tapeten hon själv valt.

– Här är perfekt och slappa eller läsa en god bok eller se på tv. Jag är så glad över denna tapetn och ville ha lite snyggt glittrigt att bryta av med till det vita och svarta, säger Josefin och smeker med handen över tapeten.

I år har det ännu inte hunnit bli någon större resa med husvagnen. Nästa år kanske det blir besök på Öland eller Norge. En dröm är dock att ta vagnen utomlands.

– Vi har en liten dröm om att åka till Medelhavet med husvagnen och det skulle vara underbart, säger Josefin Johnsen.

Läs även: Se hur det är att övernatta i det arkitektritade trädhuset på en öde ö.

Men innan drömmar om nästa sommars semester spinner vidare, fokuserar paret nu på en enda sak. Nämlign deras stundande bröllop.

–Nästa steg är ju att gifta sig, det är ju också ett projekt, säger Martin Hellgren och skrattar ihop med sin kärlek.

– Sen tror jag att vi kan njuta av vårt äktenskap och av vår nyrenoverade husvagn, säger paret och tittar så där förälskat på varandra.

Husvagnen köptes förra sommaren och har sedan dess renoverats. Nu är vagnen toppmodern invändigt och pryds av guldiga tapeter och moderna detaljer.

Matplats, sällskaplplats och tv-höran i ett. Med nedrullad projektorduk, som egentligen är en mörkläggningsgardin, och med projektor fastborrad i en skåpslucka har husvagnen en filmhörna. Bordet är hemmagjord och vridbart och stolsbenet är en ganmal barstol från Hotell Knaust i Sundsvall.

Paret är lyckliga och förväntansfulla inför att få ta husvagnen långt utanför Europa. En dröm hade varit att cruisa ner till Medelhavet.
Köket har fått en förvandling genom nylackade luckor i vitt. Bakom blandaren fanns förut ett fönster som nu är igentäckt av kakelplast. En mysig fäll värmer fötterna när de fixar i köket.

Josefine och Martin njuter av att äntligen vara klara med husvagnen. Från sänghörnan brukar de titta på tv som sitter på väggen mitt emot eller läsa en god bok.

På toaletten har smart förvaring satts in. Rymliga korgar under vasken och en stor korg med vaker rullade handdukar gör att ytan blir rymligare. Handfatet är egentligen en salladsskål som Martin borrat ett hål i.

Sovrumsdelen med guldig tapet i bakgruden. Vitt, svart och guld var ledorden när renoveringen drog igång.

Kuddarna i soffan tillhör egentligen en rottinggrupp. Vitt konstskinn har fästs på väggen och på själva sittmöbeln.

Mer läsning