Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen söker familjer i Sundsvall som vill leva hållbart

Sundsvalls kommun söker tio familjer som vill ingå i ett nytt projekt om hållbarhet. Familjerna ska utmanas att leva mer klimatsmart och se hur mycket pengar de kan spara.

Annons

De familjer som ställer upp i det nystartade projektet kommer att få tips på hur de kan leva mer hållbart.

Läs också: Småbarnsföräldrarna ska lära sig leva och bo mer miljövänligt: "Det ska bli kul"

Deras energi- och konsumtionsvanor kommer jämföras innan projektets start och slut.

– I grund och botten handlar det om att bli medveten om, och förändra ett beteende. Här vill vi hjälpa till och inspirera våra familjer att våga förändra sin livsstil för att få en utveckling i positiv riktning, skriver Mona Tjernström, energi- och klimatrådgivare på Sundsvalls kommun, i ett pressmeddelande.

Läs också: Nu växer Grönt boende fram – se Henrik och Joakims hus byggas

Hållbara familjen startar i september och avslutas i juli nästa år. Deltagarna ska under de här tio månaderna arbeta inom fem olika teman.

I temat "Resor och hälsa" kommer familjerna bland annat få ett busskort och låna en elcykel. De kommer också få gå en matlagningskurs med fokus på klimat.

– Vi vill så långt som möjligt underlätta och visa på alternativ. De som vill kan till exempel få hembesök av kommunens energi- och klimatrådgivare som ger tips och råd om hur familjen kan bli mer energieffektiva, säger Mona Tjernström.

Anmälan sker via kommunens hemsida.

Mer läsning

Annons