Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena sa upp lägenheten och flyttade in i husvagn – hälsa på i hennes rullande hem

Möt Lena Olsson från Göteborg; varje sommar åker hon med sin make och hund norrut.

Annons

Under 90-talet valde paret att göra sig av med sin trerumslägenhet, parkera husvagnen i Lerum och flytta in i den. Men då hade de en något mindre vagn som efter första året ersattes av den blåvita Polar-husvagnen som blev deras bostad i ytterligare sex år. Nu reser de land och rike runt med den varje sommar. Så vid det här laget är husvagnsrutinerna väl inarbetade och Lena tycker att många av vagnens lösningar borde användas även i mer stillastående boendelösningar.

Titta in hos: Yamandú Pontviks kolonilott: "Mitt paradis"

– Man skulle kunna ta med sig lite smarta husvagnslösningar in i sin lägenhet eller hus, då hade man inte behövt ha så stort, säger Lena.

Hon berättar att de har tagit med sin husvagn till platser mellan Kåseberga i söder och Abisko i norr men att de oftast styr ekipaget norrut när semestern infinner sig. Lena har inga problem med att bo på vagnens begränsade yta under långa perioder.

– Det blir aldrig jobbigt att bo kompakt, sen vill man ju hem ibland. Men i och med att vi bodde i vagnen förut så har vi lärt oss göra lite kompromisser och visa hänsyn mot varandra helt enkelt.

Läs också: Följ med in i gamla tornvillan på Södermalm – varje rum har sin unika tappning

Sedan slutet av 90-talet har Lena Olsson och hennes man tillbringat några dagar i Östersund varje sommar.

– Det är jättebra! Här är lite likt Göteborg, man kan promenera överallt och det är nära till vattnet, säger Lena.

Mer läsning