Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma, pappa, pappa, barn – välkommen in till polyfamiljen

Med sju barn och tre vuxna krävs ett stort hem med många rum och stora ytor. Välkommen hem till familjen Fridland-Engström i Strömsund.

Annons

Läs också: Mer om Polyfamiljen i Strömsund: "Tankarna gick från början mycket kring att man lever två och inte tre"

På 300 kvadratmeter mitt i Strömsund bor familjen på tio personer. Med stor trädgård med plats för både pool och altan blir det mycket bus och lek. Och oftast är det här på uteplatsen vänner och bekanta samlas när de kommer över.

Det första som möter en när man kliver in innanför entrén är den magnifika utsikten över sjön och bron som glänser i eftermiddagsljuset. Familjens villa har en stor inbjudande hall och väggarna är genomgående vitmålade med undantag för några få detaljer i rosa

Tvillingarna som är nio månader har rum på nedervåningen bredvid föräldrarnas sovrum. Under en sänghimmel ligger de bredvid varandra i varsin spjälsäng och i taket hänger vimplar och på bokhyllan syns små skor och barnböcker.

Läs också: Mira Eriksson byggde sitt drömhus på Tynderö – kolla in i den moderna villan med inslag av polsk design

Generös pool på husets baksida. Från altanen avnjuts gärna en middag med utsikt över sjön.

Huset är fortfarande under renovering, både utvändigt och invändigt. Det löpande projektet är att måla om hela huset från rött till vitt. Och fler projekt är i rullning för att göra huset helt klart.

– Det tar ju sin lilla tid, där är mycket som ska göras, säger Linda Fridland när vi alla sitter i vardagsrummet.

Familjens yngsta, tvillingarna Signe och Nils, kryper omkring på golvet och längst bort i huset finns tvätttugan och garderob för de små bebisarna.

Läs också: Första delen: Kolonilotter i Sidsjö – kika in hos Siv och Jan Asklöf

Hampus Engström guidar oss kring ombyggnationer och berättar att en ny tvättstuga är planerad. I den nuvarande tvättstugan finns tvillingarnas skötbord och deras små kläder hänger vackert uppradat på flera stänger bland skötbäddar, våtservetter och blöjor.

– Mina favoriter är dessa randiga bodys. Jag gillar verkligen randigt, dessa köpte vi i Stockholm, berättar Hampus Engström och lyfter fram fyra små bodys som hänger på små barngalgar och bläddrar bland de små randiga barnplaggen som dinglar i hans händer.

Familjens entré pryds av en härligt rosa skylt – en av favoritfärgerna hos de vuxna.

I matsalen ryms stort matsalsbord med plats för många och med högt i tak upplevs huset ännu större. Det mesta i huset är vitt men i köket och matplatsen sitter en vackert blå tapet med rosa blommor som lyfter hela rummets atmosfär.

Ett enkelt recept enligt familjen! Tillsammans tar de besluten kring heminredningen och gör inget som inte de andra vill. Oftast är det Linda Fridland som kommer med idéerna till vad som behöver fixas.

Mer läsning