Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med en känsla av New York – på en bakgård i Östersund

Bland stora växter och udda möbler skapas en känsla av storstadspuls mitt i Östersund. Restaurang Vezzo har öppnat sin nya uteservering.

Annons

På restaurangens bakgård finns rum för både härligt häng eller sen kväll. Under de dinglande ljusslingorna avnjuts maten som tillagas i uteköket som finns under trappen.

På bakdsidan av restaurang Vezzo finns denna bakgård som nu pryds av kringliggande hus, växter, långa bord och trevliga sittytor i sann bakgårdsanda som sig bör i en utomhusmiljö.

När bakgården öppnade för två veckor sedan fanns ambitionen att pryda både golv och frusna axlar och piffa varje detalj.

– Vi hade tänk lägga mattor, ha kuddar och filtar och annat, men eftersom vi ville öppna innan sommaren drog igång så blev det så här. Men det kommer att komma fler detaljer senare, berättar Wisam Gharzoul, grundare och ägare av restaurangen.

Läs också: Så här kunde det se ut på landsbygden 1942 – följ med in i torpet

Bland stora yviga växter och udda möbler och skön musik skapas en känsla av storstadspuls mitt i Östersund. Och inspirationen kommer från just den amerikanska kontinenten.

– Målet var att få till en levande innergård och att det går att sitta vid olika grupper, både bänkar i trall till vanliga bord. Med tegelhuset i bakgrunden blev det naturligt att det blev lite New York-stil, berättar ägaren Wisam Ghrazoul, som inrett innergården.

Under meterlånga ljusslingor som hänger öppet under bar himmel och med stolar och bord i olika höjd är det ett kul komplement till den mer neutrala uteserveringen på restaurangens framsida.

Läs också: Eleni Apostolakis passion för inredning får utlopp i drömlägenheten på Östermalm

Inne i matsalen serveras pasta, pizza och andra rätter med influenser från italien, medan det utomhus är hamburgare och några andra få amerikanska rätter som står på menyn.

– Här ute äter man hamburgare och goda pommes frites, berättar Wisam Gharzoul.

Om knappt två veckor slår Vezzo upp portarna även i Sundsvall.

Ett gammalt element från den anrika lokalen där Vezzo i Östersund numera huserar, blev ett bord på bakgården.

Med generös sittyta på träbänkarna ryms fler kring de små serveringsborden som står utspridda.

Vid soliga dagar är bakgården ett bra alternativ för den som vill avnjuta en burgare tillagad vid grillen utomhus.

Vezzos bakgård öppnade kring midsommar i år.

Mer läsning

Annons