Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nicklas Nyberg tänker om kring Solsidan: "Det är förändrad marknadsekonomi som ligger bakom"

Nicklas Nyberg är redo för Solsidan. Lightversionen, alltså.

Annons

– Så får det bli. Det är förändrad marknadsekonomi som ligger bakom att jag har tänkt om ganska rejält i jämförelse med de planer jag har haft det här området, säger han och ser omkring på Folkets Park-parkeringen.

Entreprenör Nicklas Nyberg är less på att få frågor om hur han ser på Örnsköldsviks kommuns inblandning i Kusthöjden, som gick i konkurs för några år sedan.

Läs också: Så ser Nybergs planer för Solsidan ut efter kommunens köp av Kusthöjden

Men det är ingen hemlighet att Nyberg, som torgfört minst sagt stora planer för Solsidan, gjorde en kursändring samtidigt som kommunen köpte Kusthöjden för 6,8 miljoner kronor.

Nicklas Nyberg med NCC:arna Lars Olsson, Åke Hägglund och Tommy Höglund.

– Inga kommentarer. Nu ser jag fram mot att lyckas med mina projekt. Det händer grejer i företaget. Det är inte bara det här, utan aktivitet även i Wifstavarv och i centrala Sundsvall, där det ska byggas högt.

Läs också: Solsidan kan skrotas

På gamla perkenparkeringen, som Nicklas Nyberg behöll när han sålde Folkets Park, finns gott om plats för två flerfamiljshus med totalt 84 lägenheter, fördelade på åtta våningar plus suterräng.

Solsidan light från Hamngatan.

Det som ska byggas är 18 fyrarummare på nära 100 kvadratmeter, 34 treor som är antingen 64 eller 60 kvadratmeter stora, och 32 tvåor på 54 kvadrat.

Det rör sig om bostadsrätter över hela linjen.

Läs också: Provborrning för Solsidan

I de ursprungliga planerna med Sosidan hade Nyberg skissat på pooler, bastu och en hel drös förströelser i det exklusiva huset. Nu blir det mer normalt, som han själv uttrycker det.

– Yteffektiva lägenheter. Toppvåningen enligt James Bond-modellen finns inte kvar från Solsidan version ett, men vilket trevligt boende det kommer att bli här uppe.

Byggstarten är planerad till hösten och första inflyttning väntas ske någon gång i början på 2018.

Mer läsning