Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norra kajen: De ska sälja stans dyraste lägenhet – kostar nära fem miljoner för 81 kvadratmeter

Nu är säljstarten igång för nästa projekt på Norra kajen. Kajhuset Solsidan, som projektet kallas, kommer att få stans dyraste lägenhet – drygt 61 000 kronor per kvadratmeter.

Annons

Det handlar om en lägenhet på sjätte våningen, alltså högst upp i huset, men som dessutom har en torndel. Lägenheten är på 81 kvadratmeter och kostar nära fem miljoner.

Och lägenheten är bokad.

– Ja, de lägenheter högst upp med terrasser är bokade. Och vi har totalt kontrakt påskrivna på 10 av de 32 lägenheterna, säger Magnus Edström.

Det är han och kollegan Kenneth Svelander som står bakom det som ska bli bostadsrättsföreningen Kajhuset Sol.

Läs mer: "Vi får det bästa läget"

Stora delar av huset kommer att ligga utanför den ordinarie kajen.

Det är över ett och ett halvt år sedan de två Sundsvallskillarna bokade kvarter 10 på Norra kajen, den tomt som ligger precis bortom där Lillskär nu bygger.

– Vi trodde inte det var sant att den tomten var ledig, sade de till ST då.

Nu har projektet tagit ett stort steg framåt.

– Intresset är över förväntan. Läget precis vid vattnet och möjligheten till båtplats lockar förstås, konstarerar Kenneth Svelander nöjt.

Edström/Svelander har haft en lista med intresserade och i onsdags kväll hölls ett informationsmöte för dem. De intresserade har sedan haft till måndag eftermiddag på sig att boka en lägenhet.

Lägenheterna allra högst upp är det alltså sug efter. Men den dyraste lägenheten är ännu obokad. Det är en femma på 138 kvadratmeter som kostar 6,5 miljoner kronor. På femte våningen.

– Men här finns betydligt billigare lägenheter. Den billigaste kostar 23 000 kronor kvadraten, påpekar Kenneth Svelander.

De två lovade tidigare att deras hus skulle sticka ut.

– Ja, och det gör det. White Arkitekter har gjort ett bra jobb. Huset kommer att få en fasad i silvermetallic, det får riktigt stora balkonger, med inglasning som tillval och det blir golvvärme överallt.

Huset får 32 lägenheter och kommer till stor del att sträcka sig utanför den ordinarie kajkanten. Byggbolag blir NCC.

Edström/Svelander beräknar den totala kostnaden till 145–150 miljoner kronor, inklusive kostnaden för parkeringsplatser.

Byggstart kan det bli det tidigast nästa vår, troligen lite senare.

– Vi vill att 80 procent ska vara sålt innan vi börjar bygga. Men nu släpper vi de lediga lägenheterna till allmänheten med hjälp av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Vi har ett år på oss, så det kommer vi att klara.

Mer läsning