Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu byggs nya lägenheter i centrala Sundsvall: "Planerna har ju funnits väldigt länge"

I flera decennier har Gunnar Farm har haft planer att göra någonting av den stora tomten intill sin villa. Efter en lång process är nu byggandet av lägenheter i gång. "Jättekul att vi har kommit så här långt", säger han.

Annons

Skiss på hur byggnaden och området omkring är tänkt att se ut.

Gunnar Farm bor med sin hustru i den gula villan längst upp på Ludvigbergsvägen. Villan ärvde han av sina föräldrar 1978, med en stor tomt, och sammanlagt är ytan på 4 500 kvadratmeter. Det har väldigt länge funnits planer på att göra något av den stora tomten. Till slut tog Gunnar Farm slag i saken och efter en lång process har byggandet på tomten kommit börjat.

Läs mer: Vill bygga lägenheter i sluttningen

– Jättekul att vi äntligen kommit i gång. Planerna har ju funnits väldigt länge, redan när mamma köpte tomten 1951 hade hon tankar på att något borde göras åt den stora tomten. Markarbetena är redan klara, nu ska bara ett hus på plats, säger Gunnar Farm.

Det var inte förrän i december 2010 som Gunnar Farm påbörjade processen när han beställde en detaljplan. Efter dess har processen gått långsamt framåt och bygglovet fick de i maj förra året.

Läs mer: Bygglovet klart för nya bostadsrätter i Alliero

Gunnar Farm har länge haft planer på göra något av sin stora tomt. Efter en lång process har byggnationen äntligen börjat.

Huset kommer bestå av fyra våningar med sammanlagt nio lägenheter. En av lägenheterna kommer ha två våningar och en sammanlagd yta på 176 kvadratmeter. Bakom huset kommer det byggas en carport.

– Det är ett modernt hus och lägenheterna har stora, inglasade uterum. Alla lägenheter är hörnlägenheter och i söderläge. Jag har ju vuxit upp intill den tilltänkta byggnaden och tycker det är ett fantastiskt ställe i stan. Det är tio minuters gångväg till centrum, och har Norra bergets skog precis bakom ryggen. Jag kan inte tänka mig något bättre läge, så lägenheterna borde vara lätta att sälja, säger Gunnar Farm.

Gunnar Farm har en bakgrund som politiker för Miljöpartiet och huset får en tydlig miljöprofil.

– Huset får fjärrvärme och självklart solceller. Stora delar av husets stomme är dessutom i trä, vilket ger betydligt mindre miljöpåverkan än betong, säger han.

Inflyttning beräknas ske redan under sommaren 2017.

Området som är tillgängligt att bygga på.

Planområdets läge i förhållande till resten av Sundsvall

Mer läsning

Annons