Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordhöga priser på lägenheter i Sundsvall

Priserna på bostadsrätter i Sundsvall har tagit ett rejält skutt uppåt. Det nya rekordet är ett snittpris på nära 15 500 kronor per kvadratmeter.

Annons

Under februari-april var snittpriset för bostadsrätter i Sundsvall 15 500 kronor per kvadrat, ett nytt rekord.

De färska siffrorna från Mäklarstatistik för perioden februari–april visar att priserna ökat med 26 procent på ett år. Det är dubbelt så mycket som för landet i genomsnitt, i procent räknat, men priserna är fortfarande lägre än i de flesta andra större städer.

I Örnsköldsvik ökade snittpriset med 36 procent på ett år och ligger nu över 18 000 kronor per kvadrat.

En förklaring till de rekordhöga priserna i Sundsvall är att en del lägenheter i nya byggprojekt sålts under den senaste tremånadersperioden. Men eftersom det sålts så många som 310 lägenheter under perioden, så innebär det att nivån även för äldre lägenheter har stigit.

Under februari–april kostade den genomsnittliga lägenheten drygt 1,1 miljoner kronor.

Villorna i Sundsvall nådde också ett nytt rekord, de 105 hus som såldes under perioden kostade i snitt 2,4 miljoner kronor.

Mäklarstatistik jämför dock köpesumman i förhållande till taxeringsvärdet. Det landade nu på 2,01 vilket är en marginell ökning mot tidigare i vintras. Men jämfört med ett år sedan är ökningen 11 procent, precis som i landets i sin helhet.

Priset på en svensk genomsnittsvilla har ökat med nästan 300 000kr de senaste 12 månaderna. I Sundsvall, där priserna är lite lägre, är ökningen något mindre.

Mer läsning

Annons