Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta på finalisterna i tävlingen "Vinn färg för 20 000"

Tio hus i stort behov av ny färg på fasaden.
Här är de tio finalisterna som valts ut i Bostadspuls tävling "Vinn färg för 20 000".

Annons

Så här gör du för att sms-rösta:

Skriv FFINALIST (mellanslag) SIFFRA (ex.vis FFINALIST 12) på den finalist du vill rösta på och sänd meddelandet till nummer 72060.

Inom några sekunder får du ett svarsmeddelande. Priset per röstning är tio kronor.

Röstningen pågår till och med 13 juni kl 10.00. Vinnaren får färg till ett normalstort hus från Caparol till ett värde av 20 000 kronor och presenteras kort efter röstningen är avslutad.

Här är de tio finalisterna:

Finalist 1.

1. Motivering: Mitt namn är Anna och jag har precis fyllt 24 år. I juni så flyttarjag tillbaka till Sundsvall (efter 3 år i Stockholm) och ska för första gången bo själv i hus. Huset är gammalt och har gått i släkten sen 1958. Senast renoverat på 70-talet men det har stått tomt i några år nu. Jag håller på att renoverar så gott jag kan invändigt. Utvändigt ska en ny altan och bro byggas, jag ska fråga pappa lite snällt om han kan hjälpa mig med det i sommar. Jag håller tummar och tår att jag får vinna ny färg till huset, jag skulle vilja måla det ljusgult med vita knutar. Färgen som sitter där nu har flagnat överallt, vilket är synd på ett annars så fint litet hus. Att måla skulle pigga upp huset så otroligt mycket och ta fram det charmen i det hela. Plus att det skulle öka min trivsel till max.

Finalist 2.

2. Motivering: Detta är ett gammalt hus som är byggt 1921 och är en skam för gatan och stan! Vi har renoverat invändigt nu, men både pengar och ork börjar vara slut. Med färgen som vi hoppas vinna, så får vi definitivt ny motivation att fixa till det utvändigt. När ni ser bilden förstår ni oss, nu vill vi lyfta fram vårt vackra hus i centrala stan! Vi finns i korsningen Södra Järnvägsgatan/Dalgatan.

Finalist 3.

3. Motivering: För att omspöning och målning av huset börjar bli ett faktum, men som ensamstående håller inte budgeten för att hålla huset med den färg den förtjänar!

Finalist 4.

4. Motivering: Det vore en dröm att kunna renovera mitt hus till ursprungligt skick,men utan färg på fasaden lär det inte hålla länge till. Från början var det vackert vitt, med full grönska runt omkring. En dröm, vid havet ute på Alnö...

Finalist 5.

5. Motivering: För att jag har en så överjävligt ful färg (färger!) som måste väck. Hittade färgkoden till slut, 1/3 smält plast, 1/3 magsjuka smurfar, 1/3 flytande lim. Snälla hjälp mig täcka över eländet!

Finalist 6.

6. Motivering: Vi är nu i startgroparna att flytta hem till Västernorrland och renovera detta hus som stått tomt i över 50 år. Vansinne säger vissa, andra tycker att vi gett oss in på ett spännande projekt. Det enda vi vet nu är att vi har mycket arbete framför oss och att det kommer bli kostsamt..... Vore ju perfekt att vinna 70 liter färg så har vi en start på husrenoveringen!

Finalist 7.

7. Motivering: Min motivering till vinst är att som ni ser på bilden så behövs huset en ordentlig omgång med färg! Huset är inte målat på jag vet inte hur länge! Jag och tjejen som är nyblivna ägare till gården har bestämt att vi måste få denna oslipade diamant att skina igen! Å de hade underlättat med lite färg ;)

Finalist 8.

8. Motivering: Ja, det här blev ju hur bra som helst, men tvåfärgat är ju inte chict direkt. Efter att ha byggt ut huset till nästan dubbla ytan, så är målningen kvar. Och pengarna slut. Tänk så roligt att få samma färg på hela huset innan sommaren är slut, vilken dröm.

Finalist 9.

9. Motivering: En rutten fasad håller på att bytas ut och alla pengar går till det. Färg till huset skulle göra ett stort lyft på det, det skulle kunna bli en pärla.

Finalist 10.

10. Motivering: Jag och min sambo har just köpt vårt första hus, som är i behov utav en totalrenovering in- och utvändigt inklusive uppgrävning av hela trädgården. Vi ska också få vårt första barn den 27 juli som vi är jättelyckliga över och har som mål att få flytta in innan födsel. Husets fasad i sig är laserad och har inte underhållits någonting de senaste åren och är i stort behov av färg. En hjälp på traven med färg skulle för oss betyda enormt mycket.

Läs också:

Det gamla soldattorpet förvandlades till ett charmigt permanentboende

Sara och Dennis lämnade Stockholm och hittade lugnet – här är deras personliga hem

Stilrent och stilsäkert hemma hos Instagramprofilen

Mer läsning

Annons