Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsradhus blir lägenheter och nytt sjuvåningshus planeras på Norra kajen

För några månader sedan var det säljstart för de sju stora stadsradhusen på Norra kajen. Ovanpå dessa är tanken att bygga sju lägenheter. "Nu har marknaden sagt sitt och några av radhusen omvandlas till lägenheter", säger Nicklas Sångberg, marknadsansvarig för projektet Concordia.

Annons

Läs också: Ett P-hus färre på Norra kajen – företagen bygger egna garage

I våras var det säljstart för Concordia 1 och de sju bostadsrättsradhusen på 170 kvadratmeter och två våningar. På tredje våningen ska sju lägenheter ligga.

Efterfrågan på lägenheter visade sig dock vara klart större än för radhusen och det har nu fått byggherren att ändra planerna.

– Sundsvall skriker efter större lägenheter och därför har vi bestämt att inte bygga tre av radhusen utan göra lägenheter av dem i stället, säger Nicklas Sångberg.

Läs också: Byggnadsboom i Sundsvall – ST listar hur mycket det kostar att bo nybyggt

Det innebär att det blir 14 lägenheter och 4 stadsradhus. Insatserna ligger på drygt 30 000 kronor per kvadratmeter och månadsavgifterna på omkring 500 kronor per kvadratmeter och år.

Försäljningen av de nytillkomna lägenheterna startade på onsdagen.

Nicklas Sångberg är sälj- och marknadsansvarig för Concordia 1 och 2.

Nu går de också vidare och planen är att bygga ytterligare ett hus som går under namnet Concordia 2.

– Det kommer att bli sju våningar och innehålla 28 lägenheter som har balkonger på mellan 10 –22 kvadratmeter, säger Nicklas Sångberg.

Fördelningen är 6 tvåor. 6 treor och 14 fyror och planen är att det ska vara klart under 2018. När det gäller Concordia 1 så ska det börja byggas i januari 2017 och vara färdigt under första kvartalet 2018.

– Vi har också klart med att det kommer att bli parkeringsgarage i båda husen, säger Nicklas Sångberg.

Vad är det för lägenheter som efterfrågas mest?

– Lite större lägenheter med balkonger eller verandor. Vissa lägenheter har till och med verandor på två sidor, säger Nicklas Sångberg.

Hur är din bild av prisnivån?

– Det är alltid dyrt att köpa nyproduktion, det ska man inte sticka under stolen med, men jämför man med andra projekt så tycker jag att vi ligger bra till.

Försäljningen av lägenheterna i Concordia 2 startar efter sommaren.

Läs också: Snart säljstart för radhus med eget garage på Norra kajen

Concordia 1 och 2

Concordia 2

Concordia 2

Concordia 2

Mer läsning