Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stockholmsföretag köper Folkets Park – vill bygga 180 nya bostäder: "En unik plats"

Folkets Park i Sundsvall har fått en ny ägare. Bolaget SHH Bostad i Stockholm har köpt fastigheten av Norrlandspojkarna. Här tänker man bygga 180 bostäder.

Annons

För en knapp månad sedan berättade vi att SHH ska bygga fyra hus med sammanlagt 44 bostadsrätter i Sidsjöområdet.

Läs mer: Nytt bostadsprojekt i Sidsjöområdet.

Bolaget hade tillsammans med mäklarfirman Fastighetsbyrån en informationsträff den 15 juni och säljstarten blir på onsdag i nästa vecka, den 29:e.

Men då, i maj, sade Misha Moeremans d’Emaus, vd för SHH, att man tittade på fler möjligheter i Sundsvall och då pågick förstås också förhandlingar med Norrlandspojkarna.

De hade i sin tur köpt fastigheten Norrmalm 2:1 av Folkets Hus & Park förra våren. Syftet var just att bygga bostäder på området, mellan minigolfen och lekparken.

Läs mer: Folkets Park har sålts.

– Det är ett fantastiskt läge och kommunen är väldigt positiv, sade Håkan Andersson på Norrlandspojkarna i ST i juli i fjol.

Därför ville man bygga upp till fyra punkthus på vardera tolv våningar, med garage under och även ha möjlighet att bygga 17 radhus. Arbetet med detaljplanen för området pågår och väntas bli klart under nästa år.

Läs mer: Här planerar de för bostäder.

Misha Moeremans d’Emaus är vd för SHH:

– Folkets Park är en unik plats i Sundsvall med både naturen, centrum, samt skolor och universitet runt hörnet. Vi ser med stor förväntan fram emot säljstart så fort detaljplanen vunnit laga kraft, säger han i ett uttalande.

Så här tänkte man sig att bostadsområdet kunde bli förra sommaren. Det har skett en del förändringar sedan dess.

Mer läsning