Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta en titt i 1800-talstorpet med partyrum på gården

Med lägenhet i Östersund city och utan trädgård var det inte svårt att slå till på det rödmålade sommartorpet strax utanför stan. Och det är inte bara lata sommardagar som spenderas i huset som man kan bo i året runt, det blir även en del kalas i feststugan.

Annons

Läs också: Ullas sekelskiftesvilla med utsikt är inredd med färg och tidlös design

Paret Andréa Lundquist och Michael Broström har haft sommartorpet i snart två år. Det var när paret väntade barn som de kände att de ville ha ett hus utanför stan som de tillsammans köpte sommarhuset strax utanför Östersund. Tillsammans har paret dottern Olivia som är två år gammal och som både har gunga och sandlåda på tomten och kan leka fritt bland de lummiga träden och det perfekt gröna gräset.

Torpet, med anor från mitten av 1800-talet, består av en mindre byggnad från runt år 1850 där idag ett vardagsrum och gästrum finns, men som senare byggdes ut för att göra mer plats för ett liv i modern tid. Den andra delen, som byggdes 1993, består av huvudentrén tillsammans med en rymlig och välkomnade hall, badrum, flera sovrum och ett stort kök med anslutande tvättstuga och entré ut mot baksidan.

Huset till vänster är originalbyggnaden från mitten av 1800-talet. Den välkomnande entrén och byggnaden till vänster är byggt på tidigt 1990-tal och visionen var att försöka bevara den tidstypiska look som den gamla byggnaden har. Utbyggnaden gör att huset nu fungerar som en modern bostadsplats med större ytor för att passa det moderna livet.

Eftersom huset är fullt beboeligt spenderar den lilla familjen mycket av sin lediga tid just här och det är inte bara på sommaren som torpet blir välbesökt.

– Vi är här många helger i månaden, året runt. Det är så skönt för här är golvvärme och ordentligt kök och toaletter så att man kan bo här permanent, men vi bor i stan och kommer istället ut hit när vi vill, berättar Andréa Lundquist.

Från grillplatsen mitt bland stora yviga syrénbuskar ges full utsikt över trädgårdens alla hörn och kanter.

Andréa Lundquist är lycklig över valet med att köpa sommartorpet.

I trädgården finns ett hus som agerar som ett extra "partyrum". Här har bland annat födelsedagar och kräftskivor firats och fler blir det enligt Andréa Lundquist.

– När vi har folk som kommer hit kan vi vara många här inne sittandes till bords och vi kan vara 15 övernattande personer totalt hos oss. Det är kul! säger Andréa Lundquist.

Festladan är inredd med gamla detaljer som kom med när paret köpte huset. Sågarna och skidorna på väggen tycker Andréa Lundquist är fina detaljer som förgyller miljön.

Parets

Mer läsning