Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bosvedjebor

Konstaterade via en miniannons i ST den 28 november att Åkerigrus ämnade söka tillstånd för fortsatt utvinning av 15 miljoner ton berg under 15 år. Normalt är tio år! Lokaliseringen är unik efterson den ligger alltför nära bostadsområdet vilket strider mot Boverkets och Naturvårdsverkets allmänna råd som kräver ett säkerhetsavstånd på mins 500 meter då det är fråga om miljöfarlig verksamhet.

Nu är det hög tid för avveckling, eller ska berörda närboende allt framöver utsättas för obehag i from av sprängningar, jordbävningsliknande skakningar, ljudbangar, buller och övriga konsekvenser beroende på verksamheten. Hur många har observerat annonsen och vad säger kommunens miljönämnd?

Jag efterlyser ledarskap där någon närboende tar sig an ärendet och förslagsvis startar en protestaktion medelst namninsamling!

GUNÅS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel