Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Botten är nådd – politikerna klarar inte uppgiften

Annons

Det blir allt mer uppenbart att våra förtroendevalda politiker i landstinget inte klarar uppgiften att leda sjukvården i Västernorrland. Den sista spiken i kistan måste väl ändå vara turerna kring landstingsdirektör Anders Johanssons avgång.

Majoriteten avsätter landstingsrådet Elisabeth Strömqvist och som tillfällig ersättare väljer man Erik Lövgren från Ånge. Det är sedan han som i egenskap av tillförordnat landstingsråd har att handlägga frågan om Anders Johanssons avgång.

Erik Lövgrens första insats som tillförordnat landstingsråd blev att helt enkelt ljuga hela befolkningen rakt upp i ansiktet för att sedan via media be om ursäkt. Frågan gällde om Anders Johansson sagt upp sig själv eller fått sparken, och om han därigenom skulle få 840 000 eller 1,6 miljoner kronor i arbetsfritt avgångsvederlag.

Efter denna föga smickrande debut utsågs Erik Lövgren till nytt ordinarie landstingsråd. Det är så man tappar hakan. Inser inte våra landstingspolitiker att detta agerande ytterligare underminerar det lilla förtroendet som på sina håll möjligen kan finnas kvar för landstinget?

Gösta Brydolf, Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel