Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra att det byggs – men sakta blir dyrt

Drygt 20 miljoner dyrare och en utebliven summa i samma storleksordning på grund av ett halvårs försening.

Det första bygget av äldreboenden vid Norra kajenområdet har blivit en dyr historia för kommunen och vill man vara grinig går det ju att peka på fler projekt som tagit alldeles för lång tid och därigenom blivit avsevärt dyrare – och sämre (?) innan det är klart.

Jo, just precis. Det är det tänkta nya simhallsbygget jag syftar på. Något som från början såg riktigt bra ut, men som efter de senaste turerna hamnat i ett fack som jag skulle vilja beskriva som funktionellt men inte mer, för utan tillräckligt stora ytor för exempelvis läktare går det ju inte att arrangera en enda tävling modell större. Och det är faktiskt inte värdigt en gammal simmarstad som Sundsvall. Med ett simsällskap som är 145 år gammalt (Norrlands äldsta i dag existerande idrottsförening) och som haft för vana att under snart sagt varje decennium förfoga över ett antal stjärnor av såväl nationell som internationell toppklass.

Men det är långt i från bara simmareliten som skulle tjäna på en uppgraderíng av simhallsplanerna. Även motionärer och rehabpatienter – en del av dessa kan komma att ha sitt framtida boende på Norra kajen – och simskolebarnen behöver en ny fräsch anläggning värdigt Norrlands simmarhuvudstad.

Nog om det.

Jag menar, varför varva upp och bli onödigt irriterad med en hel lång helg framför sig?

Det viktiga är ju faktiskt att det fortsätter hända saker där nere i hamnen – och faktiskt på andra ställen i Sundsvallsregionen.

Så var det inte för bara några år sedan.

Jämfört med det Umeå, som jag av privata skäl besökte frekvent för sex–sju år sedan och som många av oss i norra Sverige ändå jämför oss med, hände ju ingenting i byggväg!

Så är det inte längre.

Sundsvall har börjat leva upp. På riktigt. Även om tempot kunde och borde vara högre.