Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra och genomtänkt beslut att ta bort två E4-filer

Det finns en del som tror att de talar för medborgarna när de vill ha kvar gamla E4 som den är i dag. Mycket felaktigt. De får finna sig i att det är deras personliga åsikter, inget annat. Jag är också medborgare och tycker att borttagandet av två filer är mycket intelligent och bra beslutat av makthavarna. Två ynka timmars rusningstrafik per dygn ska inte få förstöra hela dygnet med fyra filer som skär och trasar sönder stadsbilden som vissa tjatar om med en dåres envishet.

Beslutsfattarnas visioner om en sammanhängande, trevlig och harmonisk stadsbild ända ut till havet måste prioriteras. Helt klart. Ska man passera Sundsvall är det bara att ta bron. Ska man in till staden är det bara att åka in. Det finns flera alternativ att välja mellan. Är det i rusningen så ser man ju efter ett par gånger hur lång tid det tar, sedan är det ju bara att anpassa verkligheten därefter. Svårare än så är det inte. Dessutom byggs bostäder i området där barnfamiljer kommer att bosätta sig. Bara det skulle ju räcka som argument.

Som sagt, att ta bort en fil i vardera riktning är ett mycket genomtänkt, intelligent och bra förslag av beslutsfattarna. Jag ser fram emot att stadsbilden lyfts till en sammanhängande och trevlig stadsbild ända ut till havet i framtiden. Det får inte förstöras på grund av två ynka timmars rusningstrafik. Dygnet består av ytterligare 22 timmar som ska fungera trivsamt. Så tycker jag som medborgare med många andra medborgare, så sätt i gång med förändringen snarast möjligt, säger jag.

B.K.H.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel