Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra säljstart för byggprojektet i Concordia II –sålde sex av 30 lägenheter första veckan

Ännu ett byggprojekt på Norra kajen har precis haft säljstart. Det gäller 30 bostadsrätter i Concordia II. – Vi har fått en kanonstart och redan sålt sex lägenheter, säger mäklaren Arne Pettersson.

Annons

För projektet Concordia I, i samma kvarter, lossnade försäljningen under hösten, nu är 14 av de 18 lägenheterna sålda. Det innebär byggstart i januari.

– Att man där disponerade om till fler lägenheter och färre radhus gav resultat, säger Arne Pettersson på Husman Hagberg.

Inflyttning är planerad till mars 2018, medan flyttlassen till Concordia II ska gå samma höst. Samordning av byggena ska ge synergieffekter.

Arne Pettersson tror att det är positivt för försäljningen att lokala personer står bakom projekten. Husen är för övrigt ritade av Sundsvallsarkitekten Hans Anders Kempe.

– Flera kunder har också tyckt att vi har konkurrenskraftiga priser.

Nicklas Sångberg, marknadsansvarig för Concordia, instämmer:

– Vi har hamnat väldigt rätt med priser på 22 000–45 000 kronor per kvadrat. Det kan jämföras med priser på orenoverade lägenheter i city.

Concordia II ska innehålla lägenheter från 48 kvadrat till 116 kvadrat. Insatserna varierar från knappa 1,7 miljoner kronor till 4,9 miljoner. Det sista gäller en på 90 kvadrat på sjätte våningen, med ett tornrum och två stora terrasser. Och den är såld.

Läs också: 147 nya bostäder till salu på Norra kajen

Kvarteret får ett stort garage under husen och innegården, dit de boende kan ta hissen ner. Genom att höja betongplattan ett par meter slipper man gräva så djup ner.

– Det blir drygt 100 p-platser. Alla boende garanteras en plats, och erbjuds köpa till ytterligare en. Dessutom kan vi hjälpa grannprojekt med p-platser, säger Nicklas Sångberg.

Läs mer: Nya bostäder till salu på Norra kajen