Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra start grundlade segern

Kubikenborg rivstartade så gummit rök på Västhagen. Sedan kom gästande Forssa BK tillbaka och gjorde match av tillställningen. Men Kuben höll ut och inkasserade tre poäng i premiären av division III södra Norrland.

Annons

– Det var riktigt skönt med tre poäng, säger Kubikenborgs tränare Niklas Edin efter en svängig tillställning.

Kubikenborg kontrollerade inledningen av matchen och fick relativt enkelt ta ledningen när mittbacken Stefan Lagergren nicklobbade in 1–0. Sedan rensade Fredrik Thörnqvist iväg bollen från eget straffområde till en ensamspringande Daniel Johansson på topp som gjorde två man och sköt in 2–0.

– De har ett bra lag som är duktig på att rulla boll, vi är lite rakare i spelet och jag tycker vi vaskar fram bättre målchanser. Det kändes som vi hade koll på dem i första, säger Niklas Edin.

I andra fortsatte det rulla på för Kuben då nyförvärvet från Essvik Daniel Johansson gjorde sitt andra mål för dagen.

– Då kändes det som att det kunde rinna iväg, säger Edin.

Men Forssa lät det inte rinna iväg. Inom loppet av några minuter reducerade Borlängelaget två gånger om.

– De driver upp tempot och samtidigt som vi fick styra om i backlinjen. Det var tio-tolv minuter kvar när 3–2 kom och då var vi rejält tillbakapressade. Sedan åker de på en utvisning med åtta minuter kvar, då gick luften ur dem lite och vi är nära att punktera matchen, säger Edin som delar på huvudansvaret med Tommy Lerstrand.

Premiären speglade ungefär som försäsongen sett ut för Kuben, enligt Edin.

– Vi reder ut stormen till slut, så har det sett ut på försäsongen också. Där har vi fått kämpa för varje seger, säger han.